atv'de büyük ilgiyle izlenen Esra Erol'da programına konu edilen 19 yaşındaki zihinsel engelli Fatma'nın kaçırılma öyküsü izleyicileri ekran başına kilitledi. İddialara göre Sakarya'nın Akyazı ilçesinden programa katılan anne Melahat Oruç, 19 yaşındaki zihinsel engelli kızının kayıp olduğunu belirterek yardım istedi. Melahat Oruç, kızının evden kaçtığını, kayıp başvurusu yaptığını, dini nikâhlı evli olan Ahmet'in Kaymaz'ın (29) bir ay sonra kızına resmi nikâh kıydığını öğrendi.

'4 BİN LİRA MAAŞI İÇİN EVLENDİ'
Kızı Fatma Kaymaz'ın, Ahmet'in dini nikâhlı eşi ve iki çocuğu ile beraber kaldığını, kızının bu evliliği yürütemeyeceğini, kızının rahatsız olduğunu söyleyen anne, kızını geri istedi. Melahat Oruç, "Durumumuz olmadığı için kızımı Kocaeli'nde bir yurda vermişlerdi. Ben de kızımla kalıyordum.

Ahmet Kaymaz isimli bir adam kızımı Zonguldak'a kaçırıp, resmi nikâh kıydı. Kızımın yüzde 45 engeli var. Bir evlilik yürütecek durumu yok. Kızım 4 bin lira maaş alıyor. Maaşı yüzünden evlendi. Adamın çocuğu var, bir de hanımı var, beraber yaşıyorlar" dedi.

ESRA EROL SİNİRLERİNE HAKİM OLAMADI

Ahmet, Fatma ve Gülşah'ın arasında yaşananlara sinirlenen Esra Erol ise "2 çocuk yapmayacaktın. Vereceksin kadın sığınma evine. Vereceksin polise. Sus! Ben böyle bir kadını sokakta buldum diyeceksin, kadın sığınma evine bırakacaksın, koynunuza sokmayacaksınız. Devlet var" diyerek tepki gösterdi.

Editör: TE Bilişim