Her şeyden evvel Nasa’nın sitesine eğlence ve oyun amaçlı bölümler vardır. Bunlardan bir tanesi de “Yıldız Bulucu” olarak isimlendirilen oyunun nasıl oynanacağını anlatan bölümdür. Bu bölümün linki aşağıdadır.

https://spaceplace.nasa.gov/starfinder/en/ nu siteye girdiğimizde şunları göreceğiz.

1

2

Görüldüğü gibi burada kağıt üzerine çizilip katlanmak sureti ile basit bir oyuncak yapılıyor.

Daha sonra ise bunun bir oyun olduğu ve gerçeği yansıtmayacağı ile ilgili bir açıklama yapılıyor. Astroloji’nin ne olduğu ve kısa bir tarihçe veriliyor. İşte bu açıklama da şu linkte veriliyor. Burada 13. Takımyıldızı ve bu konunun taaa  Batlamyus döneminden beri bilindiğine vurgu yapılıyor.  Burçların her ayın belli standart günlerinde değişmediğini ise astronomik olarak açıklıyor.

3

4

Zaten bu da benim yıllardır ısrar ile söylediğimin aynısıdır. Herkesin bu söylemlerimi hatırlayacağından eminim. Standart belirli döngülerle burçlar ayın standart belli günlerinde değişmez. Örneğin genel olarak aşağıdaki günler eğitimsiz astrologlar tarafından burçların değişim tarihi olarak yanlış bilgilendirme ile anlatılır.

Koç Burcu :         21 Mart - 20 Nisan

Boğa Burcu :      21 Nisan - 21 Mayıs

İkizler Burcu :    22 Mayıs - 22 Haziran

Yengeç Burcu : 23 Haziran - 22 Temmuz

Aslan Burcu :     23 Temmuz - 22 Ağustos

Başak Burcu :     23 Ağustos - 22 Eylül

Terazi Burcu :    23 Eylül - 22 Ekim

Akrep Burcu :    23 Ekim - 21 Kasım

Yay Burcu :         22 Kasım - 21 Aralık

Oğlak Burcu :     22 Aralık - 21 Ocak

Kova Burcu :      22 Ocak - 19 Şubat

Balık Burcu :       20 Şubat - 20 Mart

Her şeyden evvel daha İlköğretim çağında çocuklara artık yıl anlatılıyor. 4 yılda bir şubat ayının bundan dolayı 29 gün çektiği öğretiliyor. Bu nedenle elbette burçların yıllara göre değişim günleri farklı olacaktır. Ben her zaman Astroloji  Astronomi’den faydalanır demiyor muyum. Astronomiye aykırı bir Astroloji nasıl olabilir o zaman. Cevabını vereyim. Eğitimsiz astrologların astrolojisinde olur.

Bu bilgiler maalesef eğitimsiz astrologların yanlışlarıdır. Astrolojinin yanlışı veya tutarsızlığı değildir. İşte bu nedenle ben eğitim şart diyorum.

Eğitimsiz astrolog olmaz diyorum. Bundan dolayı bir kişinin benim astroloji yazılarımı iktisap ettiği için mahkemeye verdiğimde; “Benim derdim para değil dedim. Bunu ispatlamak için 1 TL lik dava açtım.

Bu davayı kazandım. Yine aynı dönemde ben “Kendim için değil astroloji severler ve mesleğim için dava açıyorum.” İşte kazandığım davadaki amaçlarımın doğruluğunu gösteren bir internet safsatası daha. Buna sebebiyet verenler de eğitimsiz astrologlardır.

Eğitimsiz astrologlar yüzünden ASTROLOJİ yanlış anlatılıyor. Bu yanlış karşısında ise haklı ve doğal olarak ASTROLOJİ eleştiri alıyor.

Bu eleştiriyi yapanlar ise işte bu günlerdeki gündem konusu “NASA AÇIKLADI: 1. Burçların tarihleri değişti. 2. Yılancık takımyıldızı Yılancık burcu olarak 13. Burç olarak astrolojide yer aldı.” Şeklinde bir yaygara kopardı. İyi de arkadaşlar hani Astroloji yoktu. Hani Astroloji safsata idi. Ne oldu? Nasa Astrolojiyi kabul etti ama eleştirdi. Nasa “Aslında 13 burç var ve tarihleri farklı.” mı dedi. Lütfen herkes Allah’ın kendisine bahşettiği aklını beynini zekâsını kullansın.

ÖZET OLARAK NASA; web sitesinin oyun eğlence bölümünde karikatürler ile basit bir kağıt katlama oyunu yayınlamış olup; bu oyunu da “Yıldız Bulucu” olarak adlandırmıştır. Sonra da bunun sadece bir oyun olduğunu ve buna inanılmaması gerektiğini açıklamıştır. Bu açıklama da NASA’nın bilim adamları tarafından değil NASA web sitesinin eğlence ve oyun bölümü sorumluları tarafından yapılmıştır. İşte bu açıklama bu gün gündeme taşınmıştır.  Bu açıklama ise karşımıza maalesef komik bir şekilde ortaya çıkmış ve gündeme oturmuştur. Bundan çok daha ciddi DARBE, TERÖR, SINIR ÖTESİ OPERASYON konuları gündemde iken bu konuyu gündeme taşımak abesle iştigal etmektir.

Şimdi son olarak her zamanki gibi şunu söylüyorum. Başta Amerika ve birçok Avrupa ülkesi olmak üzere tüm dünyada astroloji eğitimi veren kurumlar ve üniversiteler vardır. Bunca ülke safsata eğitimi vermek için mi onlarca eğitim kurumu açtı. Ben de ABD Washington’da bulunan bir eğitim kurumunda eğitmenlik görevi yapmaktayım. 12 sertifikayı tamamlayanın diploma alacağı bir eğitime hem de Türkçe olarak başladık. Bu uzaktan eğitim şeklinde olduğundan tüm dünyadan nerede olursanız olun katılabileceğiniz bir eğitimdir. Astrolog olmak isteyen veya astrolojiyi öğrenmek isteyen bu eğitim kurumlarından dilediğinden eğitim alsın. Türkçe Astroloji eğitimi ve diploması veren tek eğitim kurumu da benim öğretim üyesi olduğum ABD Washington’da bulunan kurumdur. Bu arada şunu da paylaşayım. İlk kuru başarı ile tamamlayan öğrencilerin sertifikaları gelmiştir. Kayıtlarımız da devam etmektedir. BU konuda daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler www.astrodeha.com web sitemi ziyaret edebilirler.

Gökler rehberiniz yolunuz ışık olsun.

Astrolog Şenay Devi

Editör: TE Bilişim