2020’nin ilk ayında sel, yangın, deprem, helikopter ve uçak kazaları, ölümler, virüs salgını gibi detaylandırılabilecek birçok olay meydana geldi. Tüm bunların astrolojik nedeni nedir?
Gökyüzü ve Yeryüzü enerjileri birbiri ile etkileşim halindedir. Her gezegen yaşamsal ve dünyasal bir alanla bağlantılıdır Astrolojik olarak.  Yaşadığımız bu süreç 26 Aralık 2019 da gerçekleşen Güneş tutulması ile başladı ve 10 Ocak ta gerçekleşen Ay tutulması ile tüm dünyada ve ülkemizde doğa olaylarına ve trajedilerin tetikleyicisi oldu. Gezegenlerin hizalanması birbirleri ile yaptığı açılar Ay ve Güneş tutulmaları ki bu yıl 6 tutulma gerçekleşecek. 2020 Dünya ve Türkiye makalemde sürecin nasıl ilerleyeceğini astrolojik değerlendirmeler ile okurlarımız ile paylaşmıştım.  .  İki Güneş tutulması ve dört Ay tutulması yaşanacak.Tutulmalar çok önemlidir. İnsanlığın yazılı tarihi boyunca titizlikle gözlemlenmiş ve kayıt altına alınmıştır. Bitiş ve başlangıçlar yıkım ve yapılanmalar doğa olayları salgın hastalıklar tutulma enerjilerinin yansımalarıdır. Yeni Ay ve Dolunay’lar gökyüzünün kısa süreli olarak etkileneceğimiz olağan yansımalarıdır. Fakat tutulmaları daima dikkate almalısınız. Her Güneş ve Ay tutulmasının etkisi 6 ila 12 ay boyunca yaşamlarımızda etkisini sürdürecektir.

Vedik astrolojiye göre  tüm kazalar doğal  afetler ile Ketu ile ilişkilidir. (Güney Ay düğümü) (Jüpiter, Satürn, Güneş, Merkür) ün konumları bu olayları tetikledi.  Ketu aynı zamanda hastalıkları yönetir; Türkiye'nin doğum haritasında yedinci evde bulunan gezegenler deprem ve hastalıkları tetikleyici bir enerji olarak etkisini gösteriyor. Ayrıca, Satürn ve Plüton Merkür ve Jüpiter 4 Mart 2020 ile  birlikte bu alanlarda problemlere yol açabilir 4 Mart 2020 de  oluşacak Mars Ketu açıları Hava trajedilerini uzun mesafe seyahat ile ilgili uyarıcı enerjileri barındamakta. 4 Mart 2020 ve Mayıs ayı boyunca seyahatlerde dikkatli olmakta fayda var.

2. Bu süreç yıl bazında nasıl devam edecek? Neler yaşayacağız?

- Teknoloji

- Tıp

- Basın yayın

- Bankalar

- Sanal paralar

- Doğa olayları


Diyerek Gökyüzü enerjilerine rehberlik etmiştik. Gelelim şimdiye...

COVID Dünya Çapında Virüslerin Astrolojik Analizi

Dünya genelinde pek çok astrolog 4 Eylül 2020 civarında gerçekleşen olayları 11 Eylül 2001'e benzer  gezegen kombinasyonları ile değerlendirdi.  Yaşanan paniği değerlendirmede haklıydılar, ancak birçoğu bir kaynak belirtmedi. Bazıları bir savaşın başlayacağını düşündü; Birçoğu 911 bombalamasının ardından meydana gelen ikili paniği unuttu; bu, ABD'de liderlere (Yay) ve medya insanlarına (İkizler) gönderilen şarbon içeren mektuplardı. 2008-2010'da H1N1'e 2002-2004'te SARS'a baktım. Virüslerin gerçek kökenlerini tespit etmek zordur (AIDS / HIV virüsünün 1920'de ortaya çıktığı tahmin edilmektedir!)

Çin, salgının kaynağıdır ve Aralık 2019'da, Yay burcunda ki gezegenler  ve virüs gezegeni Ketu da dahil olmak üzere çoklu gezegenlerle ikili tutulmadan hemen önce görünen başlangıç noktasıdır.

Bununla birlikte, önemli olan bu salgınların görünen tetikleyicisidir. SARS çok büyük bir salgın değildi, ancak H1N1 İNFLUENZA A/H1N1 Domuz gribi virüsü, COVID'i ölümler açısından (şimdiye kadar) Küçük ve daha az etkili kılıyor. Ancak, tetikleyici gezegenler Jüpiter ve Mars gibi görünüyor - ama özellikle Jüpiter. Bu arada Ketu ve Rahu, bu salgınlar meydana geldiğinde Jüpiter ve Mars'ın her iki tarafındaydı, bu yüzden panik (iletişimi etkileyen Rahu) ve halka açık yerlerin kapatılması (Ketu) o kadar dahil değildi. Ayrıca, Ketu'dan etkilenen Jüpiter belirli bir histeri ve diktatörlü önlemlere neden olabilir (örneğin Adolph Hitler'in doğum haritasında Yay'da Ay-Ketu-Jüpiter var.)

Yay burcu aslında   savaşlar ile ilişkili ve ateşli bir işarettir. Mars tüm gezegenlerin en hızlısıdır. Jüpiter rahatsızlıklarını arttırır. Jüpiter her zaman bir tür doktor içerir ve bir hastalık ihalesidir. Ama bu faydalıdır. Bu doğru. Ancak, her ne şekilde olursa olsun genişler ve 25 Ocak'a kadar (Satürn, Rahu ve Ketu) üçü ile ilgiliydi ve 8 Şubat'ta Mars enfeksiyonu hızla yaydı. Mars, Brihat Parasara'da Hora Sastra, da  hızla öldürdüğü için en büyük zararlı gezegensel enerjidir.

Bu yüzden bize bilinmeyenlerden korkmamızı, Mars ile iletişimi ateşlememizi ve bu kombinasyon yoluyla paniğe (Rahu) neden olan genişleten bir Jüpiter etkisi var.

Önümüzdeki iki hafta en büyük korkuya neden olacak enerjileri barındırıyor gökyüzü, çünkü bu hafta Ay Akrep, Yay ve Oğlak burcunda geçiyor - hepsi malefiklerle dolu ve çok az umut veriyor. 22 Mart'ta Mars Oğlak burcuna girecek ve yayılmayı biraz yavaşlatacak. 31 Mart 2020'ye kadar Jüpiter Oğlak'a girecek ve daha da yavaşlatacak. Piyasalar biraz sakinleşecek ve insanlar dışarı çıkmaktan daha az korkacak; İki aydan fazla kapalı yerler göreceğinizden şüpheliyim, eğer öyleyse. Korku ve panik Ağustos sonuna kadar devam edecek, Nisan sonunda işler normalleşecek.

Jüpiter'in 18 Haziran'dan Eylül başlarına kadar Yay'a geri döndüğü virüste bir artış söz konusu olabilir.

Bu salgının çok uzun süreceğini düşünmüyorum. H1N1'den daha kısa olmalı ve hatta Nisan ayı sonuna kadar büyük ölçüde yer alabilir. Ancak pazarların daha sakin olacağını düşünmeme rağmen, Eylül ayına kadar normale dönmesi zor görünüyor.

Dünyadaki farklı yerler, elbette, farklı şekilde etkilenecektir. İtalya ve İran'ın iyileşmesi biraz daha uzun sürecek, ama bu süreci atlatacaklar zor da olsa! 

Dünya ulusları uygun adımlar atıyor, ancak Rahu paniği teşvik ediyor. Sizlere tavsiyem hepimizin kuralları dikkate almamız ve bu sorunun bize ve sevdiklerimize ulaşmasına izin vermememiz olmalı!

Gökler rehberiniz yolunuz ışık olsun...
Dr.Astrolog Şenay DEVİ
İletişim:+902125833275

Editör: TE Bilişim