Kadim insanlar gece gökyüzüne baktıklarında, bazı yıldızlar her zaman aynı yerdeyken, diğerlerinin gökyüzünü gezdiğini fark ettiler. Bu gezgin gezegenler, sürekli olarak Dünya'nın güneşinin etrafında dönen gezegenlerdir.

'Yalnızca kim olduğunu ve ne istediğini öğrenenler özgürlüğünü bulur” #Upanishad Gezegenlerin gücü ve haritada yerleşimleri evren ile manyetik bağımızı da ortaya çıkartır. Çekim kuvvetleri tüm hayatın önemli oyuncularıdır. Bunları en fazla tetikleyen gezegen de hızlı hareketleri ile Ay olacaktır. Bu nedenle gündelik hayatın mutluluğunda etkin rolü olur.Ay, Mars ve Satürn gece sürecinde kuvvetlidir. Güneş, Jüpiter ve Venüs gün
ışığı sürecinde güçlüdür. Merkür her iki süreç için kuvvetlidir.Güneş “SURYA” Güneş saflıktır ve Sattviktir. Haritamızda ki güçlü bir Güneş iç ve dış benliğimizin güçlü uyumlu olacağını ve oldukça gelişmiş bir bilince sahip olacağımızı gösterir.

Ay “SOMA” Güneş ruhu temsil ederken Ay cisimlenmiş zihinle ilişkilidir. Güneş evrene hayat verir Ay dünya üz- erindeki hayattan sorumludur. Ay haritamızda olumlu yerleşmişse sezgiler güçlü ve yol göstericidir. Astrolojide büyüyen Ay yararlı etkilere sahipken küçülen Ay zararlı etkilerle ilişkilidir.
Mars “KARTİKA” bir savaşçıdır. Eril bir gezegen olan Mars eylemi temsil eder. Niteliği cesaret ve sağlamlıktır. Doğum haritamızda güçlü bir Kartika erkek kardeşlerle uyumlu ilişkileri engelleri aşmamızı ve amaçlarımıza kolaylıkla ulaşmamızı sağlar. Zayıf konumda bir kartika ise enerjinin çabuk tükenerek kendimizi yetersiz hissetmemize mücadele edecek gücü bulamamıza neden olur. yaralanma, kaza ve kontrolsüz tutkular yıkıcı bir güç haline gelebilir.
Merkür “BUDDHA” Merkür farkındalığı temsil eder. Yörüngesi Güneşe yakın olduğu ve bir yılda üç kez birleştiği için, Merkür’ün tanrıların habercisi olarak kabul edilir. Çocukluğu temsil eder karakter olarak RAJASTİKTİR. Haritamızda güçlü bir Buddha ya sahipsek parlak bir zeka ve iletişim becerisine sahip oluruz. Zayıf bir Buddha ya sahipsek kolaylıkla herşeye inanır ve başkaları tarafından maddi manevi suistimal edilebiliriz.

Jüpiter “BRİHASPATİ” En yararlı gezegendir. Gelişme Genişleme bilgelik neşeyi temsil eder. Genişlemeyi temsil ettiği için OBEZİTE’yide yönetir.Haritamzıda güçlü bir Bri- haspatiye sahipsek hayatta karşılaşacağımız hemen her zorluğun üstesinden gelebilir spiritual aydınlığa ulaşırken maddi zenginliğede kavuşabiliriz. Zayıf bir Brihaspatiye sahipsek ilişkilerde zorluklara hırslara ve günlük hayatta zor- luklara neden olur.

Venüs “SHUKRA” Venüs manevi bir öğretmendir. Yararlı etkili ve Rajastiktir. Haritamıza güçlü bir shukraya sahipsek aşk hayatımızda şanslı oluruz eş yada sevgiliden maddi manevi zenginliklere ulaşırız. Fiziksel olarak güzellik dikkat çekicidir. Zayıf bir shukraya sahipsek tensel zevk için aşırılıklar büyük zorluk ve pişmanlıklara neden olabilir.

Satün “SHANİ” Yaşlılık, konsantrasyon bilgelik ve medi- tasyonu temsil eder. Shani’nin konumu Vedik Astrolojide manevi ilerleme ve evrim için çok önemli gezegensel bir enerji olarak kabul edilir olsa doğum haritamızda mücadele ve hay- atta zorluklarla karşılaşacağımız alanları göstermektedir. Satürn zorluklara katlanmak için iyi bir irade verir. Zayıf bir Shani’ye sahipsek ruhsal depresyon, yalnızlık duyguları, bağımlılık ve kronik hastalıklara neden olabilir. Shani’nin kısıtlamalarından kaçmaya çalışırsak daha yoğun ve zor durumlarla karşılaşabiliriz Satürn’ün enerjisini anlamanın en iyi yolu, yaşananları anlamak bilinçli özdisiplin ve arınma ile onun kısıtlamaları kabul etmektir.

Güneş: Ben

Ay: Sezgi

Merkür: Akıl Öğrenim

Venüs: Aşk Güzellikler

Mars: Hareket Cesaret

Jüpiter: Büyüme Zenginlik

Satürn: Azim Başarı Sabır

Uranüs: Gelişim Teknoloji

Neptune: Hayal Ediyorum Mistik

Plüton: Güçlü Dönüştürücü

Editör: TE Bilişim