Dünya kendi ekseni etrafında 24 saatte bir dönmekte, bu da bize gündüz ve geceyi vermekte. Ayrıca dünya güneşin etrafında yaklaşık 365 günde bir dönmekte bu da bize mevsimleri vermekte.

Dünyanın ekseni aslında eğridir ve güneşe göre yaklaşık 23,5 derecelik bir meyili olduğu için güneşin doğuş ve batış noktalarında ve gökyüzündeki güzergâhında sürekli bir oynama oluyor. Kuzeye doğru kaydığı zaman havalar ısınır ve güneye kaydığı zaman havalar soğur.

Gökyüzüne baktığımız zaman onu bir kubbe olarak algılarız.  Dünya eksenin döndüğü kuzey ve güney kutup noktalarının tam ortasından dünya küresini biri alta biri üste olmak üzere iki eşit yarım küreye bölen hayali kuşağa ekvator veya yer eşleği deriz.

Gökyüzüne bu kuşağı yansıttığımız zaman ona paralel ve gök küresini ikiye bölen bir gök eşleği veya gök ekvatoru çizebiliriz. Bunlardan biri kuzey gök küresi diğeri güney gök küresidir. Türkiye kuzey yarım küresinde bağlı olduğu için biz kuzey yarım küresini gözleyebiliyoruz. Kutupyıldız’ı direk kutupta olduğu için sabit gözükmektedir. Diğer tüm gök cisimler etrafında dönmekte.  Eğer dünyanın bir eğri dönüşü olmasaydı o zaman mevsimler olmazdı ve gündüz ve gece birbirine eşit sürede, yani 12 saatlik olurdu. Dünyanın belirli bölgeleri sürekli yaz, belirli bölgeleri sürekli kış olurdu.

Yaşam koşulları sınırlı olurdu. Gündüz ve gecenin eşit olduğu yılda iki gün vardır, İlkbahar günü ve koç burcunun ilk günü olan 21 Mart  EKİNOKSU'nu Türk ATALARIMIZIN tarih boyunca yaptığı gibi KUTLAYALIM arınalım şifalanalım Yeni bir dünya düzeni yeni bir yaşam biçimi oluşturmak için topluca güzel niyetler ile ŞİFA bulmak için dua edelim meditasyon yapalım evlerimizde kalıp iç dünyamıza yönelelim daha iyi insan olmak için hırslarımızdan bencillik ve kibirden uzaklaşalım.

Tüm evren insanlık ve sevdiklerimiz için BİR olma bilincine erişelim. 22 Mart ile Mars Oğlak geçişi ile 7 Nisana kadar Virüs'ün hızla yayılma etkisini tetikleyici  31 Mart 2020 de Jüpiter Oğlak'a girecek ve bu yayılmayı daha da yavaşlatacak fakat, Mars etkisi dikkatli olmamız kurallara uymamızın önemini vurgulamakta. Nisan sonunda etkiler yavaşlayacak. Ağustos sonu Eylül başı yine virüsün yayılması hastalığın etkili olmasına neden olacak enerjileri barındırıyor gökyüzü. Dikkate alalım ve unutmayalım Yeryüzü ve Gökyüzü birbiri ile uyum ve ahenk içindedir şimdi bizlerde şifa sevgi aşk enerjisi ile uyumlanalım ve bu zorlu süreçten yüksek bir bilinç ve sağlıkla

UYANALIM. Gökler rehberiniz yolunuz ışık olsun...

Dr.Astrolog Şenay DEVİ

İletişim:+902125833275

GSM+905392061953

GSM:+905432508009

Editör: TE Bilişim