2020, Hem dünya hem Türkiye için oldukça hareketli aynı zamanda yeni normallerimizi de belirleyerek tüm hayatımızı değiştiren bir yıl oldu. Gökyüzü, mevcut olan sistemlerin yerine yenisinin geleceğini işaret etmişti. Aynı şekilde 2021 için de gökyüzü bizlere rehberlik edecek ve onun işaretleriyle bizi bekleyen yeni yılın getireceklerine berber bir göz atacağız. 2021 yılının önemli ve kritik olaylarını, gökyüzü hareketlerinin dünya ve Türkiye üzerinde etkilerini Uzman Astrolog Özlem Recep anlatıyor.

30 Kasım ay tutulması ve 14 Aralık Güneş tutulmaları önümüzdeki senenin ilk yarısında bizleri etkisi altına alacak.

Dünyayı etkisi altına alan Covid süreci bizleri nasıl etkileyecek? 

30 Ocak tarihine kadar biraz daha izole, yasakların belki de biraz daha artacağı bir döneme giriş yapıyoruz. Zaten yasaklar artmasa dahi covid ile alakalı kendi önlemlerimizi maksimum düzeyde almamız gereken bir döngü içerisindeyiz.

Aralık ayında aşı uygulamaları başlayacak. Ancak Şubat ayında Merkür Kova burcunda Retro yaptığında, kitleleri etkileyen pek çok haber bize ne oluyor şimdi mesajı verebilir. Aşıyı bu dönemlerde yaptıracak olanların güvenliği olmayan yerleri tercih etmemesi, doktor kontrolünde olamayan işlemlerden uzak durması gerekmektedir.  Şubat ayında dünya çapında, merdivenaltı aşı üretimleri olabilir. Hijyenik olmayan şartlarda aşı yapmaya çalışanlara karşı çok dikkat etmeliyiz.

Ekonomik anlamda zayıf olan ülkelerin iyileşme sürecinin yavaş olması kaynaklı, İnsan haklarının gündemde olduğu bir döngüyü de yaşayacağız. Eşit olmayan sağlık hizmetleri ve koşullar, toplumları insan hakları duyarlılığına sevk edecek.

Aşının alerjik bazı semptomlara karşı duyarlı olan kişilerdeki yan etkileri Şubat ortası – Mart ayında  anlaşılabilir.  Aşılama yaparken bazı ülkelerde tedbirsizlikler sebebiyle kan yoluyla bulaşan diğer hastalıklar da artış yaşanabilir, tedbir alınmalıdır.

Mart ayı itibariyle rahatlamaya başlayacağımız zaman dilimi içerisinde,  Neptün’ün sessiz ilerleyen etkisi ile süreç yön değiştirebilir. Bu rahatlama sürecinde rehavete düşülürse vaka artışları başlayabilir. Bu dönemin tedbirleri elden bırakmamamız gereken bir döngü olduğunu söyleyebilirim.

Covid eğitim sistemini nasıl etkileyecek? 

Eğitim sistemi mevcutta olan yeni normalde e-eğitim üzerinden devam ederken, Şubat ayında internet ve bağlantılarda yaşanılacak sıkıntılar pek çok veliyi üzecek cinsten. Mayıs ayında çocukları etkileyecek yeni bir döneme gireceğiz. Eğitim ve öğretim süreçleri ile ilgili yeni sistemlerin açıklanacağı bir döngüye giriş yapabiliriz. Haziran ayında eğitimin bir kaç ay daha uzayabileceği veya ek bazı sınavların öğrencilere uygulanabileceğiyle ilgili kararlar alınabilir. 

Finansal anlamda bizleri neler bekliyor? 

Yatırımcılar, 30 Kasım İkizler burcu ay tutulması ve 14 Aralık Yay burcu Güneş tutulmasında bulunan Jüpiter, Pluton ve Saturn Oğlak stelyumu ile birlikte, 2021 yılının ilk yarısında gayrimenkul ve arsa alımına yönelebilirler. Özellikle Ocak ayını iyi değerlendirmek gerekebilir. Ege ve Akdeniz bölgesinde uygun fiyata arsa alımı yapılabilir. Arsalar mülk inşaası ile değerlendirilerek daha sonra yabancılara kiralamak amaçlı avantajlı yatırıma çevirilebilir. 2023 -2024 yıllarında şimdi yaptığınız bu yatırımların karlı avantajları ile karşılaşabilirsiniz. 

Bitcoin gibi, sanal paranın değeri artacağını da belirtmek isterim.

Ülkemiz açısından Euro ciddi manada önem kazanacak. Euronun düştüğü zamanları iyi yakalayarak, yükseliş ve pik noktalarında kar elde edebilmek oldukça mümkün gözüküyor.

Ancak, 11 -18 Ocak haftasına dikkat etmek gerekecek. Bu dönemde vergiler artabileceği gibi, bir yandan da bireysel anlamda ekonomik sıkıntılarımız artabilir, eldeki parayı dikkatli harcamanız gerek bir vakit olduğunu söylemek çok yerinde olur.

Dünya çapında pek çok şirket şubat sonuna kadar zorlu süreçler yaşayabilir. Güçlü olanlar zayıf olan şirketleri satın alabilir.

Mart ayı sonrasında petrol, biyokimya ve ilaç sektöründeki yatırımlar ve hisse senetleri kıymetlenebilir. 

Ocak ayında yoğun kış döngülerinin başladığı bir sürecinde içerisine gireceğiz.

2021 yılının ilk yarısının getireceği güzellikler;

Yaşanılacak tüm olumsuzluklara rağmen, Şubat ayında edebiyat, sanat , bilim ve astroloji alanında ciddi gelişmelerin yaşanacağı bir dönemde bizi bekliyor.

Nisan ayında bireysel manada geçtiğimiz sene Ağustos  - Aralık ayları arasında yaşadığımız konuların sebeplerini de anlayacağız, iptal edilen nikah, sözleşme ve iş anlaşmaları için ikinci bir şansımızın olacağı günleri yaşayacağız.

Sivil toplum örgütleri güçlerini büyütebilir ve pek çok ihtiyacı olan kişiye yardıma koşabilirler. 

Sağlık açısından Covid iyileşme süreci yaşarken, uzay mekiği, uzay üstü çalışmaları, robot çalışmaları, organ nakli ve bazı kanserli hücrelerin tedavileri için tüm dünyayı etkileyecek yeni keşifler bulunabilir. 

Mu kıtası ve Atlantis ile ilgili tüm dünyayı etkileyecek yeni keşifler yaşanabilir. 

Covid haricinde genel manada 2021 de dikkatli olmamız gereken konular: 

Ocak ayında yeni yasa, prosedür, yasaklar gündemimizde olabilir. 

Şubat ayında Merkür Kova burcunda Retro dönemi bizleri bekliyor. Dünya çapında aslında hassas olduğumuz, bilgisayar ve network bağlantılarımızın güvenliğiyle ilgili sıkıntılar yaşamamız oldukça mümkün. İnternet üzerinden dolandırılmalara karşı çok dikkatli olmalıyız. Büyük şirketlerin internet ağı ve bilgilerinin güvenliği için ekstra önlemler almaları gereken bir süreç olacak. Benzer olayları Mayıs sonu – Haziran ayında İkizler burcu Merkür retrosunda da yaşayabiliriz. Her iki süreçte de ortaklık ve iş süreçlerinizde kandırılmalara, telefon ve internet üzerinden gelebilecek sahtekarlıklara karşı oldukça dikkat etmeliyiz. Ayrıca tarihi eser kaçakçılıkları haberleri alabiliriz.

Şubat ayındaki Merkür Retrosu, havayollarını etkileyebilir. Uçuşlara kısıtlama gelebileceği gibi, ülkeler arası giriş çıkışlar için ekstra önlem ve prosedürler alınabilir. Bazı havayolu şirketleri kapanabilir. Bunun haricinde  uçak ve tren kazaları, yoğun kışlar, deprem ve doğa olayları yaşayacağımız bir döngü içerisindeyiz. Şubat ayı zor bir ay olacak.

Mart ayında kimyasal araştırmalar bizi tedirgin edebilir. Ayrıca paranormal olaylar ve uzaylı ziyaretleriyle ilgili haberler gündemimizde olabilir. 

Nisan ayında bazı zehirli hayvanların ve çekirgelerin arttığı bir süreç yaşayabiliriz. 

Mayıs – Haziran - Temmuz ayında doğu bölgemizdeki karışıklık haberleri gelebilir, Rabbim askerlerimizi ve polislerimizi korusun. 

Mayıs – Haziran Merkür Retrosu , geçtiğimiz sene 2020 Mayıs - Haziran aylarında yaşadıklarınızı toparlama ama bazı kişiler içinde benzer süreçleri tekrar yaşama etkisi getirebilir. Sözleşmelere, trafiğe ve yolculuk yaptığımız uçaklara, araba ile hız yapmamaya çok önem vermeliyiz. Dünya çapında dinsel gösteriler, terör olayları ve savaş yapmak isteyen ülkeler olabilir. Komşu ülkelerimize karşı dikkatli olmamız gerektiği gibi, komşu ülkelerimizin gireceği savaşlara karşı da dikkatli olmamız gerekmektedir.

Genel Manası ile Dünya Çapındaki Ülkeleri Bekleyen öngörüler

BM

Birleşmiş Milletler kendi içinde yeni düzenlemeler yapacak, bazı gizli araştırmaların haberlerini duyacağız. Kendi içinde bölünmeyle ilgili bir sürece girebilirler.

Orta Doğu’da 
Corona hafifledikten sonra  kadınların hakları ve güvenliği, bazı ülkelerde giyim değişikliği için yapılan eylemlerin yanıtlarını alabiliriz.

Güney Amerika, Irak, İran, Türkiye (doğu ve iç anadolu bölgesinde) için deprem riski bulunuyor.
Şubat ayında yolcu trenlerine ve uçak kazalarına dikkat edilmelidir.


Mısır, Tunus, Fransa, Gürcistan, Filistin, Afrika, Irak ve Afganistan sıkıntılı bir sürece girebilir. İç karışıklık ve başka ülkeler ile savaş riskleri bulunuyor.


Hollanda içindeki siyasi liderlerle alakalı sıkıntılar yaşayabilir. Ayrıca sağlıkla ilgili dünyayı şaşırtan kararlar alabilir. Şubat ayında Corona döngüsünden ciddi manada riskli bir sürece girebilirler.


Ukrayna karışıklık yaşayabileceği gibi özellikle havayollarına dikkat etmeli, uçak kazaları gündemde olabilir.

ÜNLÜLER

Mehmet Ali Erbil

Sağlık kontrollerini yaptırmalı, senenin ilk yarısında önemli hastalıklarla ilgili ataklar yaşayabilir. Proje ve yatırımlarında önemli aşamalar kat edebilir.

Banu Alkan

Yeni bir aşkın içinde kendini bulabilir. Sağlığıyla ilgili önemli bir rahatsızlık geçirebilir.

Petek Dinçöz 

Yeni plan ve projeler sunulacak. Kabul ederse ciddi başarılar elde edebilir.

Azra Akın

İş hayatında parlayabileceği bir yatırım veya proje ile gündemimizde olabilir. 


Buse Terim 

Güvenmediği kişiler ile arkadaşlık ilişkilerine dikkat etmeli.

Orhan Gencebay

Sağlığına çok dikkat etmeli. Mayıs ayı sonrasında ekranlarda yeni bir şarkı yarışmasında kendisini görebiliriz. 

Ajda Pekkan

Akrabalarının önemli rahatsızlıkları onu ciddi manada yorarken, dijital bir şarkı ile isminden ciddi söz ettirebilir. 


Deniz Akkaya

Aşk hayatıyla ilgili sansasyonel haberler duyabiliriz. 


Berna Laçin 

Kızının hayatında heyecanlı, yeni başlayacak bir dönem yaşanabilir. Belki de annesinin hayal ettiği önemli bir konuda yüzleri gülecek.


Ebru Şallı 

Sürpiz bebek haberi alabiliriz.


Hande Ataizi

Yeni projeler gelebilir. Projelerine sahip çıkıp, disiplinli çalışırsa, şans ondan yana olacak.


Kenan Işık

Sağlık konusunda Nisan ayında önemli bir aşamaya geçiş yapabilir.

Sevda Demirel 

Yeni bir proje ile çıkacak yaz aylarına doğru.


Serenay Sarıkaya

Uluslararası nitelikte bir projeye imza atabilir. Aşk ve sevgi konularında Ocak ve Şubat aylarında zorluk yaşasa da bu aylarda üzüldüğü konuların Haziran ayında lehine dönmesi mümkün.

Hakan Altun Gonca Vuslateri

Şubat ayında problemler yaşayabilir, çift hem Şubat ayını hem de Haziran ayını atlatabilirse 2021 Sonbahar - Kış gibi güzel haberler alabiliriz.

Bülent Ersoy

Hayatına eskiden çok değer verdiği bir gönül ilişkisi bu sene tekrar kapısını çalabilir, bu kişi belki yeni biri de olabilir ama eskiden beri tanıyor diyebilirim. Babasının sağlığına dikkat etmeli. Sıkıntılı görünüyor.


Acun Ilıcalı

Tohumlarını Şubat ayında atacağı, Mayıs - Haziran ayında büyük bir projeye imza atacak. Bu proje dünyanın pek çok yerinden ses getirebilir ve uzun yıllar içinde ona çok uğurlu gelecektir. Risk almalı mıyım diye belki de düşünüyor olabilir.

Seren Serengil

Hayatına Aralık - Mayıs ayları arası biri girebilir. Biz bunu Haziran ayında duyacağız gibi görünüyor. Haziran ayında eski eş kendini kötü hissedebilir.


Deniz Seki

Yeni bir aşka yelken açabilir, hayatında krizlerin bittiği bir döngüye giriyor.

Selin Ciğerci  

Dostlarına çok dikkat etmeli. Bu sene yaşadığı olaylar hakkındaki konuları biraz önemsemeli,  2022 ve 2023 yıllarındaki tutulmalardan daha çok etkilenecek gibi görünüyor.

Tom Cruise

Yaz aylarında önemli bir kaza geçirebilir. Yaptığı sözleşmelere çok dikkat etmesi gerekiyor, kandırılma ve dolandırılma riski bulunuyor. Sansasyonel bir aşk ilişkisine başlayabilir.

Modanna

Aşk hayatı hakkında ciddi haberler duyabiliriz. Dünyaca ses getirebilecek bir projeye imza atabilir ve çok kazanabilir. Aile büyüklerinden birinin kaybını yaşayabilir.

Adele

Şanslı bir dönem. Yine isminden bahsettirecek ve hayatında güzellikler başlayacak.


Justin Timberlake

Ününe ün katacak yeni bir projeye başlayacak. Evliliği ile alakalı sürpiz haberler alabilriiz.

Shakira 

Evliliğinde yeni bir döneme giriş yapabilir, evliliği hakkında haberler duyabiliriz. Yeni bir projeye imza atacak gibi görünüyor.


Jenifer Lopez ve Alex Rodriguez

Tamam mı devam mı kararı alacak. Sürpiz bir şekilde evlilik yapabilirler.


Aslıhan Gürbüz 

Yeni bir dizi ile ekranlara çıkabilir ve reyting rekorları kırabilir.

Aysun Kayacı

Hayatını değiştirecek bir döngüye girebilir. Belki yaz başında kendisini tekrar ekranlarda görebiliriz.


Beren Saat ve Kenan Doğulu

Bebek haberi alabiliriz.

İrem Sak

Sürpiz bir beraberlik yaşayabilir. Bu beraberlik evliliğe doğru yol alabilir.

Gökçe Bahadır 

Hayatının aşkı ile yolları kesişecek.

Sibel Can

Maddi anlamda zarar vermek isteyenlere karşı dikkatli olmalı.  Hayatına yeni bir aşk girebilir. Biz bu haberleri Şubat veya Haziran aylarında duyabiliriz. Oğullarının sağlığına dikkat etmeli.

Editör: TE Bilişim