Çocuklar ve Spor Çocukların kişisel ve bedensel gelişimi için spor yapmaları oldukça önemli. Evde kaldığımız bu günlerde hareketsiz kalan çocuklarımıza spor yaptırarak enerjilerini dengeleyebiliriz.

Sağlıklı bir beden ile çocukları hastalıklardan uzak tutar. Spor, çocukların gelişme döneminde kas ve eklemlerin güçlenmesini, kalp ve akciğer gibi organların gelişmesini sağladığı gibi sindirim sisteminin de düzenli çalışmasında olumlu bir etki sağlar. Dolayısıyla yetişkin dönemde karşılaşabileceğimiz kalp hastalığı, hipertansiyon mide, barsak hastalıkları gibi birçok hastalığın görülme sıklığını belirgin ölçüde azaltır.


Ruhsal ve fiziksel dengeyi destekler…Sosyalleşip, ekip halinde çalışma konusunda yetkinleşirler. Yaşanılan sorunlar karşısında hızlı ve çözümcül karar verme yeteneğine sahiptirler.


Spor yapan çocuklar, yaptıkları spor dalına göre değişmekle birlikte güçlü refleklere ve yüksek odaklanma becerilerine sahiptirler. Bu özellik onların bilişsel (zihinsel) gelişimlerini önemli oranda artırır.


Daha az stresli daha az kaygılıdırlar. Depresyon bu çocuklarda çok daha nadir görülür.
Sigara ve madde kullanımı gibi zararlı alışkanlıklardan uzaktırlar.


Çocuğun okul başarısını yükseltir…Bu çocukların hafıza ve öğrenme kapasiteleri çok daha fazla gelişir. Hızlı karar alma ve çözme konusunda yetkindirler. Bu nedenle matematiksel başarıları oldukça yüksektir, daha çabuk öğrenirler. Olumsuz koşulları spor yapmayan çocuklara göre çok daha iyi organize yönetirler.
ÇOCUK ve EGZERSİZ

Çocukluk dönemi nedir?
Çocukluk dönemi doğumdan itibaren 11-12 yaşına kadar süren bir zaman kapsar.  0-1 yaş süt çocukluğu,  1-3 yaş küçük çocukluk,  3-6 yaş okul öncesi çağı,  6-10 yaş birinci okul çocuğu çağı,  10-12 yaş ikinci okul çocuğu çağı olarak kabul edilir. Ancak yaşa bağımlı kalmadan , doğumdan itibaren çocuğun,  fiziksel,  zihinse ve psikolojik gelişimindeki seyrine bakarak cinsel olgunluğa erişmesine kadar olan sürecin çocukluk dönemi olarak ele alınması gerekir.  çünkü , kimi çocuk akranlarına göre, daha erken veya geç gelişebilir.  

Çocuk antrenmanı için önerileri önerileri 

Eğlenerek spor yapın

At gibi koş, tavşan gibi hopla kurbağa gibi zıpla. Bu oyun herkesi çok eğlendirecek. Hem eğlenceli hem de çok iyi bir egzersiz!  

Evde yapabileceğiniz fitness hareketlerini çocuğunuza da uyarlamanız mümkün! Tüm gün ekran karşısında vakit geçiren çocuğunuzu kendi vücut ağırlığını kullanarak egzersiz yapmaya teşvik edebilir, kaslarını çalıştırmasını sağlayabilirsiniz. Ek olarak düzenli olarak yapılan esneklik ve güç egzersizleri, duruş bozukluklarıyla mücadele etmek için de birebir! Tek yapmanız gereken çocuğunuzu zorlamayacak 15-20 dakikalık egzersiz planları oluşturmak. 

İP atlama 
Halat çekme 
Sıçrama
Şınav
Mekik
Gölge boksu

 Milli Boksör Antrenör Oyuncu Serkan TATAR