Güney Kore yapımı diziler son dönemde hayli popüler olmaya başladı...

Farklı senaryoları ile alışa gelmiş dizilerden farklılı gösteren yapımlardan en son Squid Game bir anda dünyayı saran bir çılgınlık haline geldi. Dizi o kadar beğenildi ki şu günlerde Netflix'in rekora koşan dizileri arasına girdi.

Eğer Squid Game dizisini bir solukta izleyip 2. sezon ne zaman gelecek diyorsanızda, dizinin ikinci sezonu için epey bir beklememiz gerecek.

Pekiyi Squid Game kadar heyecanlı ve nerede ise aynı konuyu işleyen bir başka diziye ne dersiniz?!

İşte 2020 yılında yine Netflix yapımı Japon dizisi  Alice in Borderland tam size göre... Bu dizisinin Squid Game'den tek farkı bu dizide oyunlara mecburen girmek zorun olmanız "hayır ben oynamak istemiyorum" diye bir şansınız yok!

10 Aralık 2020‘de Netflix Türkiye‘de yayınlanmaya başlayan yeni Netflix orijinal dizisi Netflix Japonya yapımı. Toplam 8 bölümden oluşan dizinin yönetmenliğini Sato Shinsuke yapıyor. Senaryo ise Kuramitsu Yasuko’ya ait. Aksiyon, Gerilim, Korku ve Fantastik türünde yer alan dizinin orjinal adı ise Imawa no Kuni no Alice. Dizinin oyuncu kadrosunda Tsuyoshi Abe, Shô Aoyagi, Aya Asahina, Nobuaki Kaneko, Keita Machida ve Ayame Misaki gibi isimler yer alıyor.

Dizide üç arkadaş hayatta kalmak için ölümcül bir oyun oynamak zorunda oldukları Tokyo’nun paralel bir versiyonunda kendilerini buluyorlar. Bir bilgisayar oyuncusu ile iki arkadaşı koşarak Tokyo’daki bir umumi tuvalete giriyorlar. Dışarı çıktıklarında şehri bomboş buluyorlar. Ancak gençler Bu distopik senaryoda üç arkadaş hayatta kalmak için bir dizi acımasız oyuna katılıyor.

Adrenalin dolu dizi ilk sezonu ile büyük beğeni alınca 2. sezon için onay almasıda oldukça kolay oldu... 

  

Editör: TE Bilişim