Galler'de bir anne 10 yıl önce aniden fenalaşıp ölen kızının, ölüm nedenini çok sakız çiğnemesine bağladı. Cesedi inceleyen adli tabip annenin iddialarını reddetmezken genç kızın vücudunda ölümüne neden olabilecek bir zehire rastlanmadı.

Galler’de Maria Morgan isimli kadın, kızı Samantha Jenkins’in 19 yaşında ölümüne, çok sakız çiğnemesinin yol açtığını savunuyor.

Ölümden 10 sene sonra Wales Online gazetesine açıklamalarda bulunan Morgan, “Dün gibi hatırlıyorum. Çok yorgundu, elindeki şişeyi bile kaldıramadığını söyledi. Önce bu duruma güneşte uzun süre kalmasının yol açtığını düşündüm. ‘Ölmek böyle bir şey mi?’ dedi ve bir gürültü koptu. Yukarı çıktığımda onun kriz geçirerek yere yığılmış olduğunu gördüm. Cuma hastaneye kaldırdık, pazartesi hastaneden sadece onun gözlükleriyle çıktım” dedi.

Yapılan incelemede kızın vücudunda herhangi bir zehir bulunmadı.

Annesi, kızının her gün iki paket sakız satın aldığını ve sürekli sakız çiğnediğini ifade ederken, adli tabip de ölüme çok sakız çiğnemenin yol açtığı iddiasını reddetmedi.

Bir adli tabibin konu hakkında araştırma yaptığı öğrenilirken Morgan, tehlikeye dikkat çekmek için konuyu gündeme getirdiğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim