Ünlü mankenlik ajansı Elite Models’ın eski patronu Gerald Marie hakkında dört kişinin şikâyeti üzerine tecavüz soruşturması başlatıldı. Gerald Marie’nin eski eşi, bir dönemin dünyaca ünlü mankeni Linda Evangelista da şikâyetçi kadınları desteklediğini açıkladı.

Merkezi Fransa’da bulunan dünya çapındaki modellik ajansı Elite Models’ın eski patronu Gerald Marie hakkında “tecavüz soruşturması” başlatıldı.

Gerald Marie, ajansın başındayken aralarında reşit olmamış bir genç kızın da bulunduğu bazı modellere cinsel saldırıda bulunmakla suçlanıyor.

Fransa’da başlatılan soruşturma, eski bir BBC muhabirinin şikâyeti ve üç eski modelin Marie’nin kendilerine tecavüz ettiği iddiası üzerine açıldı.

İyileşmeyen yaralar

Gerald Marie’nin eski eşi, bir dönemin süper modeli Linda Evangelista da suçlamada bulunan kadınları desteklediğini açıkladı.

İngiliz Guardian gazetesine konuşan 55 yaşındaki Linda Evangelista, soruşturma konusunda “dört kadına da inandığını” belirterek eski eşinin suçlu olabileceğini söyledi.

Marie ile 1987 ile 1993 yılları arasında evli olan süper model, “Mağdurların şikâyetini duyduğumda, deneyimlerime dayanarak, onların doğruyu söylediklerine inandım. Bunlar asla iyileşmeyecek yaralar. Konuşan mağdurların cesaretlerine ve güçlerine hayranım” dedi.

Fransız savcılar, şu anda 70 yaşında olan Gerald Marie'yi 1980 ve 1990'larda 17 ila 20 yaşları arasındaki üç modele tecavüz etmekle suçlandığını söyledi.

53 yaşındaki eski bir BBC muhabiri olan Lisa Brinkworth, 1998 yılında moda endüstrisindeki cinsel suçları ifşa etmek için gizli olarak çalışırken Gerald Marie'nin ona cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ediyor.

Şu anda 51 yaşında olan Carre Otis ise, Paris'teki Elite'te henüz 17 yaşındayken çalışmaya başladığını ve şimdi "gücü elinde bulunduran erkeklerin katlanılmaz eylemlerini" ortaya çıkarmak istediğini söylüyor.

Fransa'da suç duyurusunda bulunanlar arasında 1980'de Marie tarafından tecavüze uğradığını iddia eden Jill Dodd da yer alıyor.

Marie, o zamanlar Cindy Crawford, Naomi Campbell ve Claudia Schiffer gibi dünyaca tanınan süper modelleri temsil eden Elite'in eski başkanı.

Marie’nin avukatları The Guardian’a yaptıkları açıklamada, hakkında soruşturma açılan şüphelinin, suçlamalardan "aşırı derecede etkilendiğini" ve "gerçeğin tezahürüne aktif olarak katılmak istediğini" söyledi.

Editör: TE Bilişim