Kuzey Kore’de devlet televizyonu, Çin'den rüzgarla gelen “sarı virüs tozu” hakkında halkı uyardı ve evden çıkmayın çağrısında bulundu.

 Bununla birilikte sarı tozda, yeni tip corona virüsün (Covid-19) yanı sıra çeşitli mikropların ve toksik maddelerin bulunduğu da öne sürüldü.

Kore Merkez Televizyonu (KCTV), çarşamba günü için özel hava durumu bölümleri yayınlayarak, ertesi gün Çin'den rüzgarla sarı virüs tozunun geleceği uyarısında bulundu. 

BBC'nin haberine göre, devlete bağlı yayın yapan Rodong Sinmun gazetesi de haberinde toz bulutu hakkında, "Tüm işçiler kötü niyetli virüsleri istila etme tehlikesini açıkça tanımalıdır" şeklinde bir haber yayınladı. Bununla birlikte, ülkedeki büyük elçiliklere de virüs tozu hakkında uyarı yapıldığı belirtildi.Başkent Pyongyang'daki Rus Büyükelçiliği Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, “Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, bizi ve ülkedeki diğer diplomatik misyonları ve uluslararası kuruluşları toz fırtınası konusunda uyardı ve tüm yabancıların Perşembe günü evde kalmalarını ve pencerelerini sıkıca kapatmalarını tavsiye etti” ifadelerini kullandı.

Uyarının ardından Pyongyang'ın sokaklarının neredeyse boş olduğu görüldü.

Editör: TE Bilişim