Su ve market sipariş uygulaması BiSU, 2018’den beri, UNICEF’e destek olarak temiz suya erişimi kısıtlı olan dezavantajlı durumdaki çocukların temiz suya erişmesini destekliyor.

Uygulama üzerinden verilen her su siparişi ile 1 çocuğun 1 günlük temiz su ihtiyacı karşılanıyor. BiSU proje kapsamında şimdiye dek, 22 milyon çocuğun 1 günlük temiz su ihtiyacı karşılandı.

BiSU kurucularından Mehmet Ergin Üner, UNICEF desteğiyle ilgili olarak her hafta üzerinde çok da düşünmeden tekrarladığımız su siparişi gibi bir eyleme anlam kazandırarak, dünya üzerinde temiz suya ulaşamayan çocuklara umut olduğumuz için mutlu olduklarını kaydetti. "2018’de UNICEF ile başlattığımız bu iş birliği ile bugüne kadar 22 milyon çocuğun hayatına dokunduk" diyen Üner, "COVID-19 dönemi herkesin gerçek ve toplumsal faydayı görmek istediği bir dönem oldu. Biz de ekip olarak, tüketicinin ve dünyanın ihtiyaçlarını doğru anlayarak çözümler üretmeye devam edeceğiz. Bu dönemde daha da önem kazanan dayanışma, paylaşım ve kolaylık değerleri teknoloji projelerimizin önemli bir parçası olacak" dedi.

Editör: TE Bilişim