Türkiye'deki milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi için büyük gün geldi, çattı. TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarıyla birlikte yılın ilk yarısındaki enflasyon oranı da belli oldu. Buna göre emekli temmuz zammı 5.75 oldu. Temmuz ayı içerisinde zamlı maaşlarını hesaplarında görecek vatandaşlar da bu kapsamda 'emekli temmuz zammı ne kadar oldu?' sorusunun yanıtını arıyor. İşte emekli temmuz zammı ile ilgili son dakika haberi.

Emekli ve memur maaşları için bugün son dakika haberleri yakından takip ediliyor. Ocak zammı ile birlikte yıla kazançlı giren emekliler saat 10.00'da TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verisini merakla bekliyordu. SSK - Bağkur emeklileri ile birlikte memur ve memur emeklisi için de yeni zamlı temmuz maaşları belli oldu. Yılın ilk yarısındaki enflasyon rakamları baz alınarak hesaplanan zam 5.75 çıktı.

Enflasyon haziranda yüzde 1,13 artarken, yıllık bazda yüzde 12,62 oldu. Enflasyon haziranda yüzde 1,13 artarken, yıllık bazda yüzde 12,62 oldu.

İlk 6 aylık enflasyon verisi; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını, memurlar, sözleşmeliler ve memur emeklilerinin ise toplu sözleşme kaynaklı yüzde 4'lük artışa ilaveten enflasyon farkı alıp alamayacağını gösterdi.

İLK 6 AYLIK ENFLASYON ORANINDA ZAM

SSK ve Bağ- Kur emeklilerine ilk 6 aylık enflasyon oranında zam yapıldı.

Editör: TE Bilişim