Bursa İznik'te hizmete başlayıp ünü tüm Türkiye'ye yayılan Köfteci Yusuf markasının sahibi ve firma hakkında detaylar merak ediliyor. Türkiye'nin beğenisini kazanan gıda ve restoran sektöründe sağlam adımlarla yoluna devam ediyor. İşte, Köfteci Yusuf'ın sahibi kim, adı ne? Yusuf Akkaş kimdir, nereli? İşte hayatı...

KÖFTECİ YUSUF KİMDİR?

Bursa'nın Kızılhisar Köyü'nde gözlerini dünyaya açan Köfteci Yusuf işletme sahibi Yusuf Akkaş, hayatı Yenişehir sokaklarında öğrendi. Kızılhisar Köyü'nde köy kıraathanesinde ticaret hayatına başladı.

Çalışma hayatını ve emek vermeyi burada öğrenen Yusuf Akkaş, artık kendi işini yapmak istiyordu. İlk dükkanını 1996 yılında kendi imkanlarıyla İznik'te açtı.

Bu dükkan sadece 4 masalı bir köfteci dükkanıydı. Kısa bir zaman içinde köftenin lezzeti ile dükkan dolup taşmaya başlamıştı. Akkaş, takvimler 1998 yılını gösterdiğinde 600 kişi kapasiteli Köfteci Yusuf'un temellerini İznik'te atmaya başladı.

Köftesinin namı öyle yayılmıştı ki müşteriler bu dükkana da sığmaz olmuştu. Artan talebe cevap vermek için çok kısa süre sonra ikinci şubesini Orhangazi'de, üçüncü şubesini de Yalova yolunda açtı.

Artık köftenin tadı il dışına yayılmaya başlamıştı. Akkaş, artık daha çok büyümeli ve daha çok çalışmalıydı. Öyle de yaptı. Akkal bugün 46 şubenin sahibi .

Editör: TE Bilişim