Aydın Doğan Vakfı tarafından 30 Kasım tarihinde Almanya’nın Mainz kentinde düzenlenen törende ödülü Türeci-Şahin çiftine Aydın Doğan Vakfı Onursal Başkan Vekili Sema Doğan takdim etti.

Törende konuşan Aydın Doğan Vakfı Başkan Vekili Vuslat Doğan Sabancı, babası Aydın Doğan'ın ödülün Almanya'da, tüm insanlık için çalışan bu iki bilim insanına verilmesinden özellikle memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Vuslat Doğan Sabancı, Türeci ve Şahin’in kendilerinden önceki bilim insanlarının çok çalışarak ulaştığı başarıların üzerine 10 yılları aşan araştırmalarını ekleyip ve daha ileriye taşıyarak, milyonlarca insan hayatını kurtardıklarını, kendilerine büyük bir minnet borcumuz olduğunu belirtti.

Törende konuşan Dr. Özlem Türeci ödülün kendileri için özel bir takdir olduğunu söyleyerek teşekkür etti. Kovid-19 aşısını bulmayı kendilerine görev edindiklerini belirtti. "Ortaklarımız, bize güvenenler, bir taraftan akademi dünyası, diğer taraftan ilaç sanayi ve ekonomi çevreleri arasında hareket etmek ve bunları birleştirmek bizim için başarı oldu" diyen Türeci, "Diğer aşıları üretenler için de mutlu oluyoruz. Bağışıklık açısından bir o kadar daha mesafe kat ediliyor" şeklinde konuştu.

KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMİNE VERİLEN ÖNEM BİZİM İÇİN DEĞERLİ

"Aydın Doğan Vakfı'nın gençlerin eğitimi ve özellikle kız çocuklarının eğitimine verilen önemdir" diyen Uğur Şahin, "Aşının başarısı dece 18 ay değil, 35 yıldır araştırmalarımızı sürdürmemizin bir sonucudur. Zorlu geçecek bir dört- beş kış ayı var. Covid-19 tedbirlerine uyulmalı, sadece aşı olunarak değil, sosyal mesafe gibi diğer tüm tedbirlere de uyarak kendimizi, ailemizi, komşularımızı korumamızın mümkün olacak" dedi.

Editör: TE Bilişim