Batman'da yaşayan 106 yaşındaki Gazele Turan, koronavirüse yakalanarak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Hastanede 10 gün tedavi gören Gazele Turan, virüsü yenerek sağlığına kavuştu.

YENİDEN DOĞMUŞ GİBİYİM

Taburcu olarak evine dönen Turan, zorlu bir tedavi süreci geçirdiğini belirtti.

Kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini anlatan Turan, "Çok ağır bir hastalık geçirdim ve iyileştiğim için de çok mutluyum. Yeniden doğmuş gibiyim." dedi.

NENEMİN HİÇBİR HASTALIĞI YOK

Torun Ercan Turan, Gazele Turan'ın herhangi bir hastalığının olmadığını söyleyerek "Evde annem, nenem, eşim, kız kardeşim ve bir çocuğum birlikte yaşıyoruz. Önce annem, eşim ve kız kardeşim bu hastalığa yakalandı fakat ayakta geçirdiler. Nenem 106 yaşında hiçbir kronik hastalığı da yok, sadece yaş itibariyle biraz unutkanlık mevcut. Nenemin önce iştahı kesildi. Hiçbir şey yiyemiyor ve içemiyordu. Koronavirüs olacağını düşünemedik. Hastalandıktan sonra onu hastaneye götürdük." ifadelerini kullandı.

ÇOK AĞRISI VARDI, SERUMLA BESLENİYORDU

Gazele Turan’ın hastanedeki ilk 4 gününün çok ağır geçtiğini söyleyen Ercan Turan, “Çok ağrıları oluyordu. İnlemeleri beni derinden etkiliyor, çok üzülüyordum. Bir yudum su bile içemiyordu. Sadece serumla besleniyordu. 'Nefesim daralıyor, nefes alamıyorum, sanki boğazımı sıkıyorlar' diye söyleniyordu." dedi.

Editör: TE Bilişim