ANKARA (İGFA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 27. Dönem 5. Yasama Yılı başladı. Yeni Yasama Yılı dolayısıyla Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında özel gündemle toplandı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Darbelerden medet umanların kabul etmesi gereken gerçek, darbeler döneminin ülkemiz için artık tamamen kapanmış olduğudur" dedi.

Daha sonra kürsüye gelerek genel kurula hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, meclisin iki defa gazilik ünvanı ile müşerref olduğunu belirterek, ülkesine ve milletine hizmet yolundan ayrılmamış müstesna bir kurum olduğunu söyledi.

"Hakkın ve hakikatın yanında yer almak boynumuzun borcudur" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesi veren bir ülkeye ve ona destek veren Türkiye'ye buram buram nefret kokan tutumları asla unutmayacağız. Biz kardeşliğin, yoldaşlığın, işbirliğinin kadrini kıymetini bilen bir ülkeyiz. Akdeniz'deki hak ve menfaatlerimizi korurken Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin iki devletli çözüm arayışlarına destek olduk. Batı Trakya'daki Türk ve Müslüman unsurların uluslararası anlaşmalarla sağlanan haklarını korumak için mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

BÖLÜNEREK BÜYÜYEMEYİZ

Önümüzdeki asrın şekillenmesinde meclisin eşsiz bir rolü olacağına inandığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiçbirimiz için başka vatan, devlet, gelecek yok. Bölünerek büyüyemeyiz. Dünyanın gittiği istikamet farklılıkları değil müşterekleri öne çıkararak daha sıkı birbirine kenetlenmemezi gerekiyor. Türkiye'yi bugüne kadar böyle duruma düşüremediler, bundan sonra da düşüremeyecekler" dedi.

Erdoğan konuşmasında ayrıca geçen 19 yıllık süreçte Türkiye'nin her yönden geldiği durumu özetledi. Güncel ekonomi verilerini de "Ekonominin sorumluluğu bize ait" diyerek paylaşan Erdoğan, Merkez Bankası rezervinin 122 milyar dolar seviyesine ulaştığını söyledi. Erdoğan, COVID-19 ile küresel salgınla mücadele döneminde diğer ülkeler arasında Türkiye'nin başarılı bir şekilde yürüttüğünü kaydetti.

Editör: TE Bilişim