TRT 1 ekranlarında yayına girdiği döneme damgasını vuran ve dünyanın birçok farklı ülkesinde ilgi yağmuruna tutulan Diriliş Ertuğrul'un ustasından yasa boğan haber geldi. Dizide Korkut Bey karakteriyle izleyenleri kendine hayran bıraktıran Hüseyin Özay yaşamını yitirdi. Ölüm nedeni henüz bilinmiyor.

Ünlü oyuncuyu, 'Diriliş Ertuğrul' dizisinde 'Korkut Bey' olarak izlemiştik. 'Sen Anlat Karadeniz' dizisinde ise kötü karakter rolüyle herkesin dikkatini çekmişti.

Diriliş Ertuğrul'daki oyunculuk tecrübesinin yanı sıra Sen Anlat Karadeniz, Öyle Bir Geçer Zaman ki, Kurtlar Vadisi Pusu ve Ezel gibi dizi projelerinde de performans sergileyen efsane ismin cenazesinin, 4 Ağustos Çarşamba tarihinde öğle namazı sonrası toprağa verileceğinin bilgisine ulaşıldı.

Diriliş Ertuğrul'un Korkut Bey'i Hüseyin Özay Kimdir?

Hayata gözlerini yummasının ardından hem sanat camiasından tanınmış isimleri hem de hayranlarını derinden sarsan Hüseyin Özay, seslendirme sanatçısı unvanıyla mesleğe TRT’de başlamıştır. Birçok tiyatro, sinema ve dizi ve filmde seyircisinin karşısına geçen Diriliş Ertuğrul oyuncusu Hüsey Özay, yabancı beyaz perde projelerinde de seslendirmeler yapmıştı.

Editör: TE Bilişim