Gaziantep’te perşembe günü Duygu Delen (17), erkek arkadaşı Mehmet Kaplan’ın (20) yaşadığı Batıkent Mahallesi’ndeki 5 katlı binanın 4’üncü katındaki penceresinden düşerek yaşamını yitirdi. Olay sonrası gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece, ‘cinsel istismar ve kasten öldürme’ suçlamaları ile tutuklanan Mehmet Kaplan’ın Emniyet’te verdiği ifadesinde ise olay anını görmediğini söylediği öğrenildi. Öte yandan soruşturmada gizlilik kararı alındığı iddia edildi. Sosyal medyada gizliliğin kaldırılması için kampanya başlatıldı.

Mehmet Kaplan’ın ifadesinde şunları söyledi: “Duygu ile 3.5 ay önce ayrıldık. Daha sonra yine barıştık. Eve gittik, bu sırada telefonumda başka kadınların fotoğrafını gördü. Duygu buna kızdı ve tartışmaya başladık."

 "Sonra tartışma esnasında kendisinin de başka erkek arkadaşları olduğunu söyledi. Benimle evlenmek istiyordu. Ben de ‘Bu saatten sonra seninle ilişkim bitmiştir, eğer başka erkeklerle olduysan seninle evlenmem’ diyerek ondan evden gitmesini istedim."

"Duygu, ‘Ben tüm umutlarımı sana bağlamıştım’ diyerek evden gitmek istemedi. Tartıştık, birkaç kez vurdum. Elimi cama vurarak kestim. Elimi yıkamaya gittim. Olay gerçekleşmiş. Olay anını görmedim.”

Öte yandan Mehmet Kaplan’ın geçen yıl ocak ayında otomobil ile evli ve 1 çocuk annesi Zeynep Berna Atay’a çarparak ölümüne neden olduğu öğrenildi.

Kaplan’ın kaza sonrası yapılan soruşturmada 2.10 promil alkollü olduğu ve ehliyetsiz olduğu belirlenirken, bu kazada açılan davada ise mahkemenin, sanığın adli kontrol ve bulunduğu ikametten ayrılmaması şartı ile tutuksuz yargılanmasına ve tahliyesine karar verdiği öğrenildi.

Duygu Delen için dün Asri Mezarlık’ta cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye, genç kızın ailesi ile arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Genç kızın cenazesi öğleden önce kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Editör: TE Bilişim