Giresun Belediyesi Basın İletişim Bürosu, Belediyenin ana hedef kitlesini oluşturan halkımızla şeffaflık anlayışı içerisinde sürekli ve etkili bir iletişim stratejisi yürütüyor.

Giresun Belediyesi’nin plan, program, proje ve faaliyetleri konusunda basın ve kamuoyu ile sağlıklı bilgi akışını sağlayıp, medya planlaması ve iletişimi faaliyetlerini yürütmekle birlikte, halkla ilişkiler çalışmalarını da planlayıp hayata geçiriyor. Hızlı, etkili ve zamana uygun iletişim yollarını en iyi şekilde kullanarak kamuoyuyla sürekli iletişim halinde bulunuyor.

Yazılı ve görsel medyanın yanı sıra kurum kimliğini yansıtan ve pekiştiren görsel tasarım çalışmalarının da öne çıkmasıyla kamuoyunu bilgilendirme sürecini daha da zenginleştirmiş durumda.

Bu kapsamda, Giresun Belediyesi Basın İletişim Bürosu 15 aylık süreçte 837 haber üreterek bu haberleri basın ve kamuoyuyla paylaştı. Ayrıca, üretilen birçok haber ulusal basının da radarına girdi ve ilgili haberler gerek gazetelerde gerekse web sitelerinde yayınlandı.

Ayrıca, Belediye Basın İletişim Bürosu tarafından son 15 ayda etkin olarak kullanılan Belediyenin sosyal medya hesaplarında  (facebook, instagram, twitter) 15 aylık süreç içerisinde ortalama 1150 paylaşım yapıldı. Son bir ayda Giresun Belediyesi de sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlar genel toplamda ortalama 246 bin 179 kişiye erişti. Giresun Belediyesi’nin resmi web sitesini ise son bir ay içerisinde 35 bin kişi ziyaret etti.

Başkan Şenlikoğlu ise sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlar genel toplamında son bir ayda 988 bin 174 kişiye erişti.

Diğer yandan,  AK Parti Genel Merkezi tarafından yayınlanan raporda AK Partili 24 Belediye Başkanı (Büyükşehirler hariç) arasında Haziran ayı verilerine göre ‘Gönderi Başına Etkileşim Raporlarında’ Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ikinci sırada yerini aldı. Aynı değerlendirmede Giresun Belediyesi ise beşinci sırada yer almayı başardı.

Editör: TE Bilişim