16 Kasım'dan bu yana koronavirüs tedavisi gören Topbaş'ın 4 Aralık'ta durumu ağırlaşmıştı. Topbaş'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı, kıymetli yol arkadaşımız Kadir Topbaş'ın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Kadir Bey'i, İstanbul'a ve ülkemize kattıklarını unutmayacağız. Kendisine Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum'' dedi.

Kadir Topbaş, 16 Kasım’da kaldırıldığı özel hastanede entübe edilmişti. Uzun süredir yoğun bakımda olan Kadir Topbaş'ın bugün hayatını kaybettiği öğrenildi. Kadir Topbaş, Fatih Cami'nde yarın öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrasında son yolculuğuna uğurlanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yarın Kadir Topbaş'ın İstanbul Fatih Camisi’ndeki cenazesine katılacak.  

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Kadir ağabeyimiz, eski İBB Başkanımız Kadir Topbaş Rahmet-i Rahman'a kavuştu. Cenab-ı Allah mekanını cennet eylesin. Ailesine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KADİR TOPBAŞ İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadir Topbaş'ın vefatı nedeniyle paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
''İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı, kıymetli yol arkadaşımız Kadir Topbaş'ın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Kadir Bey'i, İstanbul'a ve ülkemize kattıklarını unutmayacağız. Kendisine Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.''

Editör: TE Bilişim