İletişim Başkanı Altun: İletişimin tali değil asli olduğu bir dönemdeyiz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Hürriyet gazetesinden Tülay Demir Oktay’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Öncelikle şunu sormak istiyorum; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı’nın görevleri, sorumlulukları tam olarak nelerdir? 

İletişim Başkanlığı, misyonu ve fonksiyonu itibarıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte ihdas edilen en kritik kurumlardan biri. Ben de Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle bu yeni ve dinamik kurumun ilk başkanı olma bahtiyarlığını yaşadım. Tabii bu aynı zamanda milletimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı büyük bir sorumluluk... Cumhurbaşkanımızın belirlediği politika ve stratejilere uygun şekilde, ulusal ve küresel çapta iletişim faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Ayrıca milletimiz ile devletimiz arasındaki iletişim akışını yönetiyoruz. Etkin ve nitelikli bir medya alanının inşasına katkı vermeye, basın mensuplarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Stratejik iletişim, kriz yönetimi ve kamu diplomasisine ilişkin politikaların belirlenmesi, koordine edilmesi ve uygulanması da Başkanlığımızın sorumluluğunda. Diğer taraftan içeriden ve dışarıdan ülkemiz aleyhine algı operasyonlarına karşı tüm mecralarda etkin bir mücadele yürütüyoruz.

Kritik bir zamandayız

Genel olarak bir gününüz nasıl geçiyor? Mesai süresince en çok hangi konular zamanınızı alıyor?

Doğrusu, benim günümün nasıl geçtiği Sayın Cumhurbaşkanımızın kendisinin ve ülkemizin gündemine paralel olarak şekilleniyor. Çünkü ülkemiz, bölgemiz ve bütün dünya açısından önemli olayların, sıcak gelişmelerin yaşandığı kritik bir zamandayız.

Böyle bir dönemde iletişim tali değil asli bir alan olarak öne çıkıyor. Bütün bu çalışma süreci, bizim için zaman mefhumunu ortadan kaldırıyor.

Cumhurbaşkanımızın enerjisine yetişmek zor

Sizi bu görevde en çok zorlayan konular neler?

Teknik olarak elbette çok fazla konu ile meşgul oluyoruz. Bununla birlikte Cumhurbaşkanımızın enerjisine yetişmek bazen zor olabiliyor. Milletine ve ülkesine hizmet etme aşkı o derece yoğun ki, bazen bir gün yetmiyor.

Hiç kendinizi yorgun hissettiğiniz olmuyor mu?

Bu soruya, Sayın Cumhurbaşkanımızın şu düsturuyla cevap vermek istiyorum; “Aşkınan çalışan, aşkınan koşan yorulmaz.” Biz bu görevi icra ederken, Cumhurbaşkanımızın enerjisiyle çalışırken yorgunluk, zorluk nedir bilmeyiz. Milletimize ve ülkemize böylesine tarihsel bir hizmet imkanı doğmuşken sadece görevimize odaklanıyoruz.

İletişim Başkanı olmadan önce sosyal medya ile aranız nasıldı? Dijital dünya ile hep bu kadar iç içe miydiniz?

Evet, elbette. Hakkaniyet temelinde bütün mecraları aktif olarak kullanmak gerektiğini düşünüyorum. Bu görevim öncesinde de sosyal medyayı aktif şekilde kullanıp, düşüncelerimi sosyal medya üzerinden etkin şekilde paylaşıyordum. Ben akademik hayatta, medya ve iletişim alanında da hep ülkemin ve içinde yaşadığım toplumun meselelerini dert edindim. Yerli ve milli bir çizgide fikir, bilgi ve aksiyon ortaya koyma gayreti içinde oldum. Bunu sosyal medyada da göstermeye çalışıyorum.

RÖPORTAJIN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN >>>

Editör: TE Bilişim