Kocaeli'nde, Nurcan Serçe'nin kızına şiddet uyguladığı görüntüler, sosyal medyada büyük tepki topladı. Geçen yıl yaşandığı ortaya çıkan olayın ardından Nurcan Serçe'nin gözaltına alınıp bırakıldı; 4'ü ilk evliliğinden, 2´si ise şu an dini nikahla birlikte yaşadığı H.B.'den olan 6 çocuğunun devlet korumasına alındığı belirtildi. Somut olayda elde edilen görüntüler ihbar niteliğinde kabul edilerek şüpheli Nurcan Serçe hakkında, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan soruşturma başlatıldı. İkinci kez gözaltına alınmasının ardından Körfez Adliyesi'ne sevk edilmesinin ardından kadın şüpheli Nurcan Serçe 'öldürmeye teşebbüs'ten ve H.B. ise 'öldürmeye teşebbüse yardım etmek'ten tutuklanarak cezaevine gönderildiler...

6 ÇOCUK YURDA YERLEŞTİRİLDİ

Serçe'nin 6 çocuğunun ise devlet korumasına alınarak yurda yerleştirildiği ifade edildi.

TEKRAR GÖZALTINA ALIMASININ ARDINDAN TUTTUKLANDILAR

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre 06 Şubat 2021 tarihinde şüpheli Nurcan Serçe’nin bir çocuğu darp ettiğine ilişkin görüntüler sosyal medyada yer aldı. Tepki çeken görüntüler üzerine Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı’nca şüpheli hakkında “kasten adam öldürmeye teşebbüs suçu” kapsamında ikinci bir soruşturma başlatıldı. Bu görüntülerin Serçe’nin daha önceki darp olayı nedeniyle el konulan telefonundan elde edildiği ortaya çıktı. Görüntülüleri kaydeden Serçe’nin sevgilisi Hayrettin B. de gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan, Nurcan Serçe “öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklandı. Söz konusu kaydı çektiği belirlenen ve Serçe’nin erkek arkadaşı olduğu tespit edilen H. B. ise “öldürmeye teşebbüse yardım” suçundan tutuklandı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan olayla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bazı basın ve yayın kuruluşlarında Kocaeli ili Körfez ilçesinde bir kadının kız çocuğunu darp ettiği ve yastıkla boğmaya çalıştığı yönünde görüntülerin yayınlanması ve bu görüntülerin ihbar kabul edilmesi üzerine Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Körfez Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma kapsamında yapılan araştırmada; Şüpheli N.S.’nin 14 Nisan 2020 tarihinde iki küçük erkek çocuğunu darp etmesi nedeniyle soruşturma yürütüldüğü, soruşturma sonucunda basit yaralama suçundan açılan kamu davasının Körfez 3. Asliye Ceza Mahkemesinde devam ettiği, bu eylem sebebiyle de şüphelinin 6 çocuğunun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındığı anlaşılmıştır. Haberlere konu video kaydındaki çocuğun şüpheli N.S.’nin 2011 doğumlu küçük kızı D.B. olduğu ve söz konusu videoyu kayıt altına alan kişinin ise şüpheli N.S.’nin birlikte yaşadığı erkek arkadaşı H.B. olduğu tespit edilmekle; 6 Şubat 2021 tarihinde haklarında gözaltı kararı verilen şüpheliler N.S. ve H.B. yakalanarak gözaltına alınmış ve ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle Körfez Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiştir. Sorgu sonucunda, şüpheli N.S. “Kasten Öldürmeye Teşebbüs” suçundan, şüpheli H.B. “Kasten Öldürmeye Teşebbüse Yardım” suçundan tutuklanmıştır. Soruşturma titizlikle yürütülmekte olup gereği halinde ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.

Editör: TE Bilişim