Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medyadan açıklama yapacağını duyurmuştu.

Türkiye, Sağlık Bakanı Koca'dan Koronavirüs salgınıyla ilgili bilgilendirme beklerken, karşılarında minik bakandan 23 Nisan basın açıklamasını buldu. Ahaber; Sağlık Bakanlığı koltuğuna oturan ilkokul öğrencisinin, Koca'nın torunu olduğunu yazdı. 


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın koltuğuna oturan minik bayram mesajı verdi. 


Küçük Bakan, 'Kıymetli vatandaşlarım öncelikle hepinizin ellerinden öpüyorum. Umarım herkes ellerini yıkamıştır. Bildiğiniz gibi bir yıldır Koronavirüsle mücadele ediyoruz. Beni tanımadığınız günlere dönmek istiyorsunuz, fardındayım. inanın ben de bunu çok istiyorum ve çalışmalarımız da bu yönde zaten. ben de artık dayanamıyorum minik kalbim artık dayanamıyor." dedi. 


Herkesi aşı olmaya davet eden minik bakan, "Bu mücadeleyi verirken yeri geldi okulumuzdan, yeri geldi oyun parklarından feragat ettik. Evimiz okulumuz, evimiz oyun alanımız oldu. Hatta en son bayramda dedemlere gidemedik. Umarım dedem harçlıklarımı biriktiriyordur. Canım dedem. Şimdi herkesten bir ricam olacak. Sırası gelen herkes aşısını olsun. Yoksa aşıdan korkuyor musunuz? Aşıdan çocuklar bile korkmuyor. Bence siz aşı olursanız okullarımız açılacak. Ben de arkadaşlarıma kavuşacağım. Arkadaşım Yasin'i özledim' dedi. 

Bakan Koca, A Haber'in haberini yalanladı ve Mustafa Erkam Ordulu  Fatsa TOKİ İlkokulu’nda okuyor. Torunum değil ama bazen benim yerime açıklama yapıyor. dedi

Editör: TE Bilişim