Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa  İnce, "Can dostlarını satın almayın sahiplenin" mesajını vererek Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi ve Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Ferda Demirbaş, AK Parti Meclis Üyesi ve Hayvan Hakları Komisyon Üyesi Sadık Soykan, İYİ Parti Meclis üyesi ve Hayvan Hakları Komisyon Üyesi Gizem Albaş ile bir araya geldi.

Sokak dostları bizler gibi yaşam hakkına sahipler, bende evimde dört kendi besliyorum diyen Başkan İnce, “Eşim Nilüfer ile birlikte bahçemizde dört kedi besliyoruz. Önceden bahçemizde Rottweil cinsi ‘Kral’ adında bir köpeğimiz vardı. Onu kaybettikten sonra bir süre hayvan bakamadık. Şimdi dört tane kedimiz var. Evimizin neşesi oldular. Can dostlarımızla birlikte yaşamak zorundayız. İçinden geçtiğimiz pandemi sürecinden onlar da çok etkilendi. Bakım, tedavi, beslenme ve barınma ihtiyaçlarını bir şekilde karşılayabiliriz fakat bizlerden en çok sevgi görmek istiyorlar. Onlara sevgimizi verirsek dostlukları paha biçilmez olur. O yüzden sokakta yaşayan can dostlarımıza sahip çıkalım. Güzelbahçe Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı’nda  uğrayıp sizlerde can dost sahiplenebilirsiniz. Satın almayalım sahiplenelim” dedi.

BARINAKTAN ÜCRETSİZ SAHİPLENELİM

Hayvanlar için toplanılan bu önemli günde konuşan AK Parti Meclis Üyesi Sadık Soykan, ’’Bunlar sokakta yaşayan can dostlarımız güzel ya da çirkin gözüyle bakmadan onlara sevgimizi göstermeliyiz. Eğer bir can dostu istiyorsak satın almayalım, Güzelbahçe Belediyemizin barınağından ücretsiz sahiplenelim’’ dedi. 

Güzelbahçe Belediyesi geçici Hayvan Barınağı’nda Ocak-Eylül ayları arası 668 kısırlaştırma (kedi-köpek), 571 kuduz aşısı, 1285 iç-dış parazit aşılaması, 29 harici operasyon, 951 can dost tedavi edildi, 24 Can dostta sahiplendirildi.

Editör: TE Bilişim