Nilüfer Kent Tiyatrosu yeni sezona "Vur Yağmala Yeniden" kısa oyunlar projeleri ile Genel Sanat Yönetmeni Murat Daltaban ile tiyatro maratonuna devam ediyor. 

Yeni sezonsa açık havada projelerine devam eden tiyatroda, 5 episod halinde sahneye hazırlanan projede bugüne kadar 15 günlük periyodlar halinde toplam 15 kısa oyun sahnelendi. Hayata geçirilen “Vur Yağmala Yeniden” projesinde; Mert Öner, Melisa İclal Yamanarda, Ebru Nihan Celkan, Gülhan Kadim, Doğu Yaşar Akal projenin yönetmenleri olurken; projenin konuk oyuncuları da Beste Bereket, Zeynep Dinsel, Şirin Kılavuz ve Berfu Öngören oldu.

İngiliz oyun yazarı Mark Ravenhill tarafından yazılan “Vur Yağmala Yeniden” savaş, barış, otorite, özgürlük, demokrasi, suç, ceza, hastalık kavramlarını kullanarak bugünün kaosunu ve tekrar eden şiddeti anlatan kara komedi kısa oyunlardan oluşan bir büyük epik oyun. “Toplum diye bir şey yoktur” söylemine de atıfta bulunan kısa oyunlar, insanların izole hayatlar yaşasa da gelişen teknoloji ve haberleşme araçlarıyla aslında birbirlerine bağlı olduklarını ve birbirlerine karşı sorumlu oldukları mesajını veriyor. 

Nilüfer Belediyesi, Balat Atatürk Ormanı’nda oluşturulan “Ormandaki Kulübe”de sahnelenen oyuna, kendi imkanlarıyla gelemeyen seyirciler için ulaşım olanağı da sağlıyor. Bu amaçla 9 Ekim Cumartesi günü saat 16.00’da BursaRay Emek Metro İstasyonu’ndan servis kaldırılacak ve oyun sonrası izleyiciler Küçük Sanayi ve Kent Meydanı dolmuş duraklarına bırakılacak.

Pandemi kurallarına uygun gerçekleştirilecek olan oyuna girişte, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden; aşı kartı, geçirilmiş hastalık ve son 48 saat negatif PCR testi kontrolleri yapılıyor. 5 yönetmen, 16 oyuncu, 15 kısa oyunla, muhteşem bir tiyatro deneyimi olan “Maraton”a katılmak isteyenler, biletlere bilet.nilufer.bel.tr adresinden ulaşabilirler.

Editör: TE Bilişim