Guillermo del Toro'nun yönetmeliğinde çekilen ve psikolojik gerilim tarzındaki Nightmare Alley'in çekimleri sonunda tamamlandı.

Oyuncu kadrosunda  Cate BlanchettRooney Mara, Bradley Cooper, Willem Dafoe, Toni Collette gibi isimlerin yer aldığı filmin çalışmaları 2017 yılında başladı. Çekimleri Ocak 2020'de başlayan film aynı yılın Mart ayında Disney tarafından  COVID-19 salgını nedeniyle durduruldu.

Eylül 2020'de yeniden başlayan çekimler 12 Aralık 2020'de tamamlandı.

Oyuncu kadrosunda Cate Blanchett ile Rooney Mara'yı görenler ilk bakışta Nightmare Alley filmini Carol filminin devamı sandılar ama Nightmare Alley tamamen farklı bir film...

Film çoğunlukla Toronto'da çekildi. William Lindsay Gresham'ın romanından uyarlanan film, insanları birkaç iyi seçilmiş kelimeyle manipüle etme yeteneğine sahip hırslı bir genç  (Cooper) üzerine kurulu. Kendisinden daha tehlikeli olduğu ortaya çıkan bir kadın psikiyatristle (Blanchett) buluşur. Gösteri dünyasının karanlık tarafına bakan film, ilk olarak 1947 yılında Joan Blondell, Coleen Gray ve Helen Walker'la birlikte Tyrone Power'ın oynadığı, Edmund Goulding tarafından yönetilen 1947 noir'e uyarlandı.

Filmin 2021'de vizyona girmesi bekleniyor...

Editör: TE Bilişim