Usta tiyatrocu Ferhan Şensoy, iki gün önce İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği nedeniyle vefat etmişti. Ferhan Şensoy için ilk tören Galatasaray Lisesi'nde düzenledi. Usta sanatçının cenazesi törenin ardından Beyoğlu Ses Tiyatrosu'na getirildi. Buradaki törende aile üyeleri ve sevenleri yaptıkları konuşmalarla Şensoy'a veda etti.

Tedavi gördüğü İstanbul Tıp Fakültesi’nde 31 Ağustos günü vefat eden Ferhan Şensoy, son yolculuğuna uğurlandı.

Usta sanatçı için ilk tören Galatasaray Lisesi’nde gerçekleşti. Şensoy’un cenazesi daha sonra Beyoğlu Ses Tiyatrosu’na getirildi.

KIZLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Ferhan Şensoy’un kızları Derya Şensoy ve Müjgan Ferhan Şensoy, babalarının tabutunu görünce hıçkıra hıçkıra ağladı.

DERYA BAYKAL: BİLGELER ÖLMEZ

Sahneye çıkan Ferhan Şensoy’un eski eşi Derya Baykal, “Bu sahnenin üstünde örülmüş bir duvar önünde bir film sahnesi, her yer dökük kırık ama o kadar güzel dostları vardı ki Haluk İşmen seni burada söylemeden geçemeyeceğim her şeyi bu tiyatroya yatırdı, arkadaşları destek oldu ne kazandıysak o yıllarda bu tiyatro şu anda böyle yatıyordu, büyün bir iş başardılar. Tiyatro tekrar elden geçmek ister. Çivi çaktırmazdı bu tiyatroya. Çok güzel oyunlar oynadık çok güzel üç tane çocuğum var. Gerçekten çok güzel bir bağları vardı” ifadelerini kullandı. Derya Baykal sözlerini, ‘Ben Şimdi Şu an Mutfaktayım’ oyunundan bir bölüm okuyarak, “Bilgeler ölmez, var sayalım ölmedi” sözüyle bitirdi.

MÜJGAN FERHAN ŞENSOY: İNADINA SAĞLIK BABACIM

Müjgan Ferhan Şensoy, “Ne söylesem eksik kalacak… Size babamı anlatmaya kalkamam, onu en az benim kadar tanıyorsunuz. Babamı ne kadar sevdiğimden bahsetsem, biliyorum ki her biriniz ayrı ve özel olarak benim kadar seviyorsunuz. Küçükken, babamın bu kadar sevilen birisi olması, bu sevgiyi paylaşmak zorlardı beni. Onu en çok benim sevdiğimi ispat etmeye uğraşırdım. Birkaç gündür ve şu anda burada dururken bu sevgiyi sizlerle paylaşmak, bu özlemi bölüşmek yüreğimi biraz olsun hafifletiyor. Bir insanın kendini tüm benliği ve sahiciliğiyle gerçekleştirmesi ve bundan bir an olsun şüphe duymaması, geride kalanlara bıraktığı en büyük öğreti bence. Ölümden hiç korkmadı babam. Yaşamını anlamlı kılmaya kıymet verdi. Sayısız insanın aklına, fikrine ve kalbine ektiklerine bakınca anlıyorum ki hayat tam olarak böyle bir inatla yaşanmalı. Biz ailen ve sevenlerin bu inadı sürdürüp, bizden sonrakilere aktaracağız. İnadına sağlık babacım” diye konuştu.

DERYA ŞENSOY: SANA HİÇBİR ZAMAN DOYAMADIM BABA

Derya Şensoy ise üniversitedeyken babasına yazdığı şiiri okudu: “Üniversitedeyken biz babamla uzun bir süre ayrı kalmıştık, ona bir şiir yazıp yollamıştım. ‘Zamanlardan bir zaman çıksa gelse, ben o gün izlemeye doysam seni, hadi diyelim dünya tersine dönse ve okumaya doysam seni, hatta haftanın sekizinci günü aklına bile doyarım belki, ama sana hiçbir zaman doyamam baba.”

Editör: TE Bilişim