Netflix'in The Platform filmi, Her katında sadece iki kişinin bulunduğu ve çok katlı olan bir hapishanede yaşanılan sınıfsal ayrımları ve haksızlıkları anlatıyor. Hapishanede dağıtılan yemekler ilk başta en üst katta olanlara veriliyor, artan yemekler ise bir alt kattakine gidiyor. Sistem bu şekilde devam ediyor ancak en alt katta yaşayanlar açlıkla mücadele etmek zorunda kalıyor.

The Platform filmi ana merkezinde kapitalist düzeni, birilerinin üzerinden geçinenleri, zengin ve yoksul arasındaki farkı, adaletsizliği ve haksızlıkları anlatmaya çalışıyor

 Filmin kurgusu bu sosyal mesajlar üzerine tasarlanmış, bazı aksaklıklar yaşansa da anlatılmak istenen çok açık şekilde izleyiciye aktarılıyor.

El-Hoyo yani “Delik” adı verilen hapishaneye düşen ana kahraman Goreng buraya herhangi bir suç işlemediği halde geldiğini ve kendisini ansızın içeride bulduğunu söylüyor. Daha çok bir sosyal deney tadında kurgulanmış bina da haksızlıklara karşı durmak isteyen Goreng düzeni değiştirmek için harekete geçiyor.

Birçok sosyal mesajın ve benzetmelerin yer aldığı The Platform filmi hem senaryosu hem konusu hem de oyuncu kadrosuyla son yılların en iyi yapımlarından biri olarak görülüyor. The Platform IMDb’de aldığı 7.0’lık puanla da başarısını kanıtlamıştır.

Editör: TE Bilişim