Görkem Sevindik, Nilay Deniz, Ushan Çakır, Deniz Hamzaoğlu, Aslı Orcan, Burak Berkay Akgül, Timur Ölkebaş, Gürberk Polat, Melisa Akman, Uğur Arda Başkan, Sümeyye Aydoğan, Efekan Can, Gerçek Sağlar Alnıaçık, Süreyya Kilimci, Hasibe Özgür, Onur Yar, Tuğçe Karabayır ve Feriha Eyüboğlu gibi isimlerin rol aldığı Kırmızı Kamyon’un hikayesi hangi diziden uyarlama?

İşte bu sorunun cevabı...

Kırmızı Kamyon, Netflix platformunda yayınlanan Fransız Le Bazaar De La Charite dizisinden uyarlama.. Le Bazaar De La Charite dizisi feminen bir dizi.

Gerçek tarihsel bir olayla başlayan bu Fransız melodramı sizi şaşırtacak derecede ilginç olaylarla dolu. Olay 1987 de Paris’te bir yardım kermesinde başlıyor.İngilizceye çevrilmiş adıyla The Bonfile Of Destiny dizisinin girişi bir aile dramıyla başlayıp kermes yangını ile devam ediyor. Kermeste gördüğümüz birbirinden kibar ve hayır için toplanmış aristokrat insanların gerçek yüzü çıkan yangınla gün yüzüne çıkıyor.

Yardım organizasyonu gecesinde birden bir yangın felaketi patlak verir ve çoğu kadın olmak üzere 126 kişi acı bir şekilde hayatını kaybeder. Le Bazar de la Charite (Alevlerin Ardından) dizisi bu yangından etkilenen üç kadının ve bu kadınların çevresindeki insanların hayatlarının nasıl değiştiğini anlatmakta.

Editör: TE Bilişim