Yapımını Bozdağ Film’in gerçekleştirdiği, atv ekranındaki ikinci sezonda da reytinglerin zirvesinden inmeyen ‘Kuruluş Osman’ın başarılı oyuncusu Yıldız Çağrı Atiksoy, canlandırdığı Malhun Hatun karakteri ve diziyle ilgili Bozdağ Film Youtube kanalına açıklamalarda bulundu.

“KURULUŞ OSMAN’ TÜRKİYE’DE ÇIĞIR AÇMIŞ BİR PROJEDİR”

‘Kuruluş Osman’ dizisinde Malhun Hatun karakterine hayat veren Yıldız Çağrı Atiksoy, diziye dair düşüncelerini “Kuruluş Osman sadece Türkiye’de değil, birçok ülkede takip edilen, tarihimizin tanıtımı açısından çok değerli ve önemli bir projedir. Tarihimizi bu denli güçlü kalemler eşliğinde dünyaya anlatıyor olmak hem bu ülkenin insanı olarak hem de dizide yer alan bir oyuncu olarak beni inanılmaz gururlandırıyor. Prodüksiyon anlamında da bence Türkiye’de çığır açmış bir projedir” sözleriyle dile getirdi.

“MALHUN HATUN, OSMAN BEY İLE KENDİNİ KEŞFEDİYOR”

Atiksoy, karakteri Malhun Hatun’u ve Osman Bey ile ilişkisini şu sözlerle anlatıyor: “Tam bir bey kızı! Bence kesinlikle Osman’ın dişi versiyonu. Zaten zıtlaşmalarının ve birbirlerinden etkilenmelerinin nedeni budur. Malhun Hatun da Osman Bey gibi gözü kara, cesur, mantığıyla hareket eden, doğru bildiğinden şaşmayan, her şeyin önüne obasının menfaatini koyan, o yüzden de bu uğurda her şeyi göze alabilecek kadar güçlü bir karakterdir. Biz ataerkil bir toplumuz. Tarihimize baktığımızda da hep erkeklerin ön planda olduğunu görüyoruz ama Malhun Hatun, Bala Hatun ve niceleri bizim kıymetlimizdir. Malhun Hatun, kardeşlerinin ölümüyle birlikte babası tarafından erkek gibi yetiştirilen bir karakter. O yüzden Malhun Hatun, Osman Bey’e hissettiği güçlü duygular sayesinde yeniden kendini keşfediyor. Tüm bu duygular Malhun Hatun için çok yeni.”

“MALHUN HATUN KARAKTERİ HEPİMİZİN İÇİNDE VAR”

Ekip arkadaşlarının kendisine olan inancını ve ilk sahnesindeki motivasyonunu ise “İnanılmaz bir profesyonellik gördüm. Benim için avantajdı, kendimi tamamen teslim ettim. Başta Metin Günay olmak üzere Ahmet Hoca, Fethi Hoca, oyuncu arkadaşlarım, tüm ekip çok yardımcı oldular. Bu süreci kolaylıkla atlatıp adapte olabilmem için ellerinden gelen yardımı yaptılar. Çok tedirgindim. Üstesinden gelemeyeceğim diye korkuyordum. Yapımcımız ve proje tasarımcımız Mehmet Bey ve Zeynep Hanım bana güvendi. Onları utandırmamalıyım psikolojisine girdim ve o yüzden korku yaşadım. İlk defa kamera karşısına çıkıyormuşum gibi 16 yıllık kariyerimi adeta başa sardım. Ekip arkadaşlarım benim korkularımı göğüslerinde yumuşattılar. Kendimi bir anda atın üzerinde ok atarken buldum, (Yalnız değilsin Osman Bey sahnesi). Ya batacağım ya çıkacağım dedim. Gözümü kapattım ve tamamen şu duyguya sığındım: ‘Malhun Hatun karakteri hepimizin içinde var. O kudret hepimizin damarlarında var.’ Oradan yol alarak devam ettim. Gelen tepkiler de doğru yolda olduğumu gösteriyor” şeklinde açıkladı.

“TÜM EKİP ARKADAŞLARIMI ÇOK SEVİYORUM”

Ekip arkadaşlarıyla çok iyi anlaştıklarını söyleyen Atiksoy, “Herkesle çok iyi anlaşıyorum. Tüm oyuncu arkadaşlarımı, oyuncu büyüklerimi çok seviyorum. Onlar sayesinde bu adaptasyonu çok kolay sağlayabildim. Birinin ismini verip diğerini unutursam çok ayıp olur. Özge Törer’i ayrı seviyorum çünkü konteyner arkadaşım ve benimle çok uğraşıyor. Onunla sahnelerimiz çok keyifli geçiyor. Burak Özçivit çok çalışkan, disiplinli bir oyuncu. Partneri olarak çok şanslı hissediyorum kendimi” dedi.

“SETİN SON GÜNÜ BİR KAMYON DOLUSU EŞYA İLE GİTMEK İSTİYORUM”

Setten hatıra olarak yanınızda ne götürmek isterdiniz sorusuna esprili bir dille, “İlk başta yanıma yoldaş almak isterdim, benim atım. Sete ilk geldiğimde çok at vardı ve hepsi zaten çok güzeldi. Fakat ben ilk başta ‘Lizas’ın yanına gittim ve ona dokundum. Onunla bir bağ kurdum. ‘İnşallah bu at benim atım olur’ diye içimden geçirdim. Kemal Ağabey’e atımı sorduğumda ‘Lizas’ yanıtı aldım ve çok sevindim. Onu yanıma almak isterdim. Eşya olarak sandıkları almak isterdim, onlarda gözüm var. Tarihi objeler var onları da almak isterdim. Ben setin son günü bir kamyon dolusu eşya ile gitmek istiyorum” yanıtını verdi.

“O SAHNEDE BİR AN MALHUN HATUN OLMAYI UNUTTUM”

Yıldız Çağrı Atiksoy, en çok etkilendiği sahneleri ise “Bu setin galiba doğası bu. Her gün yeni anılar deneyimliyorum ve hafızama yüklüyorum. Osman Bey ve Malhun Hatun ‘düğün toyu sahnesi’ ilk defa çekilmiş ve yazılmış bir sahneydi. Ben de öyle bir sahnede yer aldığım için çok heyecanlanmıştım. Çok farklı bir sahneydi. Çok güzel yazılıp çekilmiş bir sahneydi. O yüzden benim için unutulmazlar arasında yerini aldı. Umur Bey Obası’na baskın sahnesini iki gün boyunca çektik ve çok duygusaldı. Ağlamaktan gözlerim şişmişti. Bir an Malhun Hatun olmayı unuttum. Atmosfer çok etkileyiciydi. Günümüzde hala bunları yaşayan birilerinin olduğunu bilmek beni çok etkiledi. Ben duygusal bir insanım ama Malhun Hatun daha dirayetli, güçlü bir karakter ama o sahnede atmosferden çok fazla etkilendiğim için çok ağladım” sözleriyle anlattı.

Editör: TE Bilişim