Aksiyon ile fantastik türdeki Shadow and Bone dizisi, 23 Nisan 2021 tarihinde Netflix’te yayınlanması ile birlikte büyük ilgi gördü. Hikayesinin kitaptan uyarlandığı dizi, tahmin edilenin üzerinde ilgi görüp pek çok kişi tarafından çok beğenildi. Sekiz bölümlük birinci sezonu ile büyük ses getiren dizi, IMDb üstünden tam 8,200 kişinin oyu ile 8,2 gibi başarılı bir puan aldı.

Diziyi izleyenler “Netflix Gölge ve Kemik yeni sezon olacak mı? Gölge ve Kemik 2. sezon ne zaman yayınlanır? sorularını sormaya başladı bile.

Shadow and Bone dizisinin konusu :

Shadow and Bone dizisi, yetim olan bir haritacı gencin hayatını anlatıyor. Savaştan dolayı paramparça dağılan bir dünyada evreni kurtarmaya yarayacak büyük gücü keşfeder. Bu gücün farkına varan karanlık güçler de bu gencin peşine düşmeye başlar. Olayın geçtiği meşhur evrenin adı da Grisha’dır. Şuana dek edebi bir evren olan Grisha bundan sonra beyaz perdeye aktarılmaya başlayacak. Dizi bünyesinde pek çok yönetmen ile senarist görev alırken, başrol oyuncu kadrosunda ise; Jessie Mei Li, Archie Renaux, Freddy Carter ile Amita Suman gibi birbirinden genç ve başarılı isimler yer alıyor. Dizi eskiden edebi bir evren olan Grisha’yı sinematik bir evrene taşımayı hedeflemekte.

Peki,  sinematik bir evrene sahip olan bu dizi devam edecek mi, Shadow and Bone ikinci sezonu olacak mı?

Konu ile ilgili Netflix’ten her hangi bir açıklama yapılmadı. Tabii ki birinci sezon yeni yayınlandığından dolayı bir süre bekleyerek daha sağlıklı veriler oluşması isteğinde olabilirler. Kısaca, ikinci sezon ya da daha fazla sezon ile yan hikayelerin olması çok yüksek bir ihtimal. Tahminlere göre hemen hemen 2022 yazının yaz aylarında dizinin ikinci sezonu yayınlanabilir.

 

Editör: TE Bilişim