AYDIN (İGFA) - Sevmedya Yayın Grubu’nca yayınlanan Merhaba dergisinin ekim sayısında Burçin Orhon’un farkındalık oluşturan projesine de yer verildi. Sahnelerden, filmlerden tanınan ünlü balerin Burçin Orhon, sosyal medyadaki takipçilerinin katkısıyla şiddete maruz kalan ve öldürülen kadınlar için Aydın Kuşadası'nda bir “Motif Ormanı” oluşturuyor.

Motif Ormanı Projesi'nin ortaya çıkışıyal ilgili süreci dergi okurlarıyla paylaşan Orhon, sosyal medya takipçileriyle aralarında manevi bir birliktelik oluşturmak istediklerini belirterek, "Hepsinden bir motif istedim. Renkler özgür, sadece ‘15 santimetre çapında yuvarlak olacak' dedim. Sandığımdan çok daha fazla motif geldi. Benim motifim yok, ben onları birleştiriyorum. Ne renklere karar verdim, ne kusurlu olanları ayırdım. Hatası, doğrusuyla bir orman olacak" dedi..

Kadınların el emeği, göz nuru Motif Ormanı'nın merkezini elle işlenen Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Bayrağı oluşturduğuna dikkati çeken Orhon, Motif Ormanı'nın bittiğinde en az 5 metre eninde, 4 metre boyunda olması olacağını belirterek, Mart ayında Kuşadası Belediyesi'nin desteğiyle Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı'nın duvarında sergileneceğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim