Arpej Yapım etiketiyle 2016 yılında yayınlanan ve müzik listelerinde uzun süre zirvede kalan “Bir Tanecik Aşkım” şarkısını “"Алма қыз" adıyla izinsiz yorumlayan Rufat Maratuly; ülkesindeki yılbaşı gecesi yayınına da bu şarkıyla katıldı.

Durumu ilk olarak sosyal medya üzerinden bir hayranın uyarısı üzerine öğrenen Gülçin Ergül; “Keşke izin alsalardı; Türki Cumhuriyetleri’nden bir kardeşimizin şarkımı yorumlaması beni mutlu ederdi” şeklinde yorumlamıştı. Şarkının yeniden YouTube’a yüklenmesine ve üstelik bir de yılbaşı programında seslendirilmesine tepki gösteren Ergül; bu düpedüz hırsızlık; dinleyicilerimden çok fazla mesaj aldım. İzinsiz kullanılmamalı dedi ve hukuki yollara başvuracağını söyledi.

Yakın zamanda çıkardığı “Davet” albümüyle büyük beğeni toplayan, ülkemizin güçlü seslerinden Gülçin Ergül’ün yeni yıl için yapmış olduğu “Yeni Yılın Kutlu Olsun” adında ki teklisine, sosyal medya uygulaması TikTok’ta bir haftada 66.000’den fazla video çekildi.

Güzel şarkıcının TikTok hesabında paylaşmış olduğu yeni yıl konseptli videosu ve kısa dans performansı da kısa sürede binlerce beğeni aldı.

Editör: TE Bilişim