KURTLAR Vadisi'nin Polat AlemdarNecati Şaşmaz ile kardeşi Raci Şaşmaz'ın küslüğü 7 yılı buldu. Raci Şaşmaz, inşaat işinde nasıl battıklarını, abisiyle neden küstüklerini ve yeni dizi projelerini anlattı.

“Deli Yürek”, “Kurtlar Vadisi”, “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” gibi sokakları boşaltan ve “Ekmek Teknesi”, “Eşref Saati” gibi herkesin gönlünde taht kuran dizilerin yaratıcısı Raci Şaşmaz, Kurtlar Vadisi'nin "Polat Alemdarı" abisi Necati Şaşmaz'ı 8 yıldır hiç görmediğini söyledi. Raci Şaşmaz, Fikirtepe'de girdiği inşaat işi nedeniyle ettiği zararı da ilk kez açıkladı. İşte Şaşmaz'ın Hürriyet'e verdiği röportajdan çarpıcı bölümler...

BEN DE ALDATILDIM, YÜZLERCE İNSAN ZARAR GÖRDÜ

Bireysel olarak siz ihanet yaşadınız mı? Aldatılıp yanlış yönlendirildiniz mi hiç?

Evet, ben de ihanete uğradım, ben de aldatıldım. Sadece şahsıma zarar vermiş olsalardı belki bu durumu affedebilirdim. Ama benimle birlikte yüzlerce insanı mağdur ettiler. O yüzden ne onları ne onlarla işbirliği, menfaat birliği içerisindekileri affedeceğim.

İKİ KARDEŞİ KÜSTÜRDÜLER

Haksızlığa uğradığınızı, dolandırıldığınızı iddia ediyor, mağduriyetinizin giderilmesi için de canla başla mücadele ediyorsunuz.

Dosyada gizlilik kararı olduğu ve soruşturma sürdüğü için fazla bilgi veremem ama zihniyeti ve bunun neticesinde maruz kaldığım tahribatı anlatabilirim: Bu şahıslar önce ailemle arama girdiler. İki kardeşi birbirine küstürdüler. Sonra beni kurduğum şirketten ve işimden ayırdılar. Yazarak kazandığım 15 yıllık birikimimi yatırım adı altında benden çaldılar. Bu olaylarla ilgili geçenlerde 25 kişi gözaltına alındı, 7 kişi de tutuklandı. Bu davaların sonucunda neler olacağını hepimiz yaşayarak göreceğiz.

100 MİLYONLARCA LİRA BORCA SÜRÜKLENDİM

İnşaat işinden bahsediyorsunuz. Siz inşaat işine bilerek ve isteyerek girmediniz mi?

Niye gireyim, benim bir işim, itibarım ve param vardı. Bulunduğum sektörde istediğim kanalda istediğim dizi ya da film projesini gerçekleştirebilecekken niçin inşaat gibi bilmediğim bir işin içine gireyim? Anlamam, etmem. Benim sadece elimde bir birikimim vardı. O birikimi bankada mı tutayım, toprağa mı yatırayım derken yanımdaki güvendiğim biri tarafından kandırıldım. Varımı yoğumu, işimi gücümü kaybettiğim gibi 100 milyonlarca lira borca sürüklendim.

Aklı başında birisiniz. Hiç mi şüphe duymadınız bu durumdan veya şahıslardan?

Şirkete kimi koyduysam pisliklerine bulaştırmışlar. İmzamı taklit edip, sahte çekler ve senetler tanzim etmişler. Şirkette üç muhasebe programı varmış ve bana gösterilen hep pembe tablolar, yalanlar olmuş. Bana gelen mail’leri kendilerine yönlendirmişler, kanaldan gelen her ödemenin bilgisine sahipler. Diziden elde ettiğim her kuruşu da “Çekimiz yazılacak, borcumuz var” diye benden istediler. Ben de güvendiğim için ne dedilerse “tamam” dedim. Daha sonra da gerçekler ortaya çıkmasın diye tüm şirket kayıtlarını silmişler.

HERKES SUÇLU BİR SİZ Mİ SUÇSUZSUNUZ

Sizin söylemlerinize göre etrafınızdaki herkes suçlu. Peki sizin hiç mi suçunuz, hiç mi hatanız yok?

Suçum olup olmadığına mahkemeler karar verecek. Oraya karşı boynum kıldan ince. Ben inançlı bir insanım, kaderimizde ne yazılmışsa onu yaşayacağız. Ama boğazımdan bir tek haram lokma geçmedi. Bu insanlar benim de neyim var neyim yok süpürdü aldı. Halen çok ciddi borçlarım var.

100 MİLYON LİRAM GİTTİ, 200 MİLYON BORÇ KALDI

Raci Bey bu işlerden toplamda ne kadar kaybınız oldu?

Benim artık saklayacak bir şeyim kalmadı. Şahsi olarak 100 milyon liraya yakın param ve gayrimenkullerim gitti. Üzerime 200 milyonun üstünde borç bırakıldı. Ve mağdur edilen insanların telafi edilmesi mümkün olmayan maddi, manevi kayıpları tabii ki...

ABİMİN YUVASINI YIKTILAR

Necati Bey bir röportajında en büyük hayalinin sizinle bir bayram sofrasında buluşmak, barışmak olduğunu söylemişti. Bu bayram, o bayram mı?

O bayram, önümüzdeki bayram inşallah. (Gülüyor)

Küslük devam ediyor mu?

Aramıza girenlerin bazıları içeride (cezaevinde), bazıları dışarıda. Dışarıdakiler de hak ettikleri yere gittiğinde aramızda küslük olması için bir sebep kalmayacak.

Kaç yıldır Necati Şaşmaz’ı görmediniz?

7 sene. (Hüzünleniyor)

Çok yakın mıydınız önceden?

Çok yakın iki kardeştik. 2 yaş büyük o benden. Abi kardeşten çok iki yakın arkadaş gibiydik. 10 yıl süren “Kurtlar Vadisi” sürecinde de hiçbir geçimsizliğimiz olmadı. Ben masa başında, o sahada canla başla mücadele ettik. Ama işte gelin görün ki ayrılık da varmış kaderimizde.

Aileniz masaya yumruğu vurup da bu küslüğü bitiremedi mi?

Babam da, annem de, kardeşim de çok üzüldüler tabii. Ama müdahaleci yapıları yoktur. Dua ettiler, kalplerin ısınması için ellerinden geleni yaptılar. Sadece onlar değil, tüm sevenlerimiz bunun için uğraştılar.

Başardılar diyebilir miyiz?

(Gülerek) Başardılar, başardılar. Kendi başıma gelenlere üzüldüğümden daha çok abimin başına gelenlere üzülüyorum, yuvasını yıktılar adamın. İki çocuk var, masum. Onların ne günahı vardı?

Harika bir dizi üzerinde çalışıyorum

Diziniz gitti, servetiniz gitti, şirketleriniz gitti. Peki geleceğe nasıl bakıyorsunuz?

Bir, ülkem gitmedi... İki, ailem gitmedi... Üç, ömrüm bitmedi, çalışır kazanırım. Dört, iyi insanlara, dürüst insanlara güvenim de bitmedi. Şimdi “Hâlâ insanlara güveniyor musunuz” diyeceksiniz belki. Evet güveniyorum. Her şeye rağmen insanların temiz ve dürüst olduğuna inanıyorum. Benim adalete güvenim sonsuz. En doğru kararları vereceklerine inanıyorum.

Bundan sonra yeni dizi veya film projeleriniz olacak mı?

Harika bir şey üstünde çalışıyorum. Herkese büyük sürpriz olacak. Ümit ediyorum ki yine çok ses getirecek, yine çok beğenilecek bir proje olacaktır.

Editör: TE Bilişim