Ancak şarkıcı sahneye çıkamayınca, Reynmen'e dava açıldı.

Scorp ve YouTube’da paylaştığı videolar ile tanınan ve Youtube’da bugüne kadar 263 milyon izlenen ‘Derdim Olsun’ isimli şarkısıyla adını iyice duyuran "Reynman" lakablı Yusuf Aktaş, Riba Events'in sahibi Rıza Cerit ile 10 konserlik turnede sahne alması için 500 bin Euro'ya anlaşmıştı. Ancak Aktaş, konserlere çıkmayınca hakkında 2 milyon TL'lik dava açıldı.

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davanın dilekçesinde, Avrupa’da gerçekleşecek turne için Cerit ile Reynmen arasında 23 Eylül 2019’da sözleşme imzalandığı belirtilerek şöyle denildi:

Riba Events, konserler için Reynmen’e 500 bin Euro ödeme konusunda anlaşmıştır. Konser öncesi Reynmen’e 200 bin Euro ödeme yapılmıştır. Ancak salgın nedeniyle 11 Mart’ta dünya çapında sokağa çıkma yasakları gelmiştir.

Hürriyet'in haberine göre: kalabalık organizasyonlar iptal edildiği için şirket, Reynmen’e ödediği 200 bin Euro’yu defalarca sözlü olarak geri istemiştir. 200 bin Euro’nun iadesini istiyoruz.

Rıza Cerit ayrıca şirketinin hak kaybına uğramaması için mahkemeden ihtiyati tedbir talebinde bulundu.

Peki, Reynmen kimdir?

Gerçek adı Yusuf Aktaş olan, sosyal medyada Reynmen ismi ile tanınan en ünlü Youtuber isimlerin arasında yer almaktadır. 1995 yılında İstanbul Bağcılar’da dünyaya gelmiştir. Üç kardeştir, bir kardeşi ve bir ablası vardır. Babasının ismi Rahmi, annesinin ise Nasibe’dir.

İlköğretimi Ahmet Kabaklı Okulunda okurken Fatih Sultan Mehmet İlköğretime nakil olmuş ve ilköğretimi orada tamamlamıştır.

Yaşantısını İstanbul Bağcılar’da sürdürmektedir. Radyo ve Televizyon Programcılığı okumaktadır. Scorp’ta çekmiş olduğu videolar ile bir anda sosyal medyanın en çok takip edilen ve dikkatleri üzerine çeken fenomeni olmayı başarmıştır.

Günümüzde Youtube video sitesinde yayınladığı videolar takipçileri tarafından oldukça beğeni ile izlenmektedir. Ve her geçen gün dahada başarılı hale gelmektedir.

Sosyal medya dışında ünlü oyuncular ilede arası oldukça iyidir. Ahmet Kural ve Murat Cemcir ile birlikte Sie Liegt in Meinen Armen şarkısını söylemiş ve büyük beğeni kazanmıştır.

Özellikle Biziz ve Voyovoy şarkıları ile ciddi bir mesafe katetmiştir. Ayrıca 2018 yılında dünyanın en iyi aktörlerinden Dwayne Johnson ile bir araya gelmiştir. Bu video Yusuf Aktaş’ın özellikle sosyal medyada ne kadar önemli bir isim olduğunu da gözler önüne sermiştir.

Editör: TE Bilişim