Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Söylemezsem Olmaz programının sunucusu Seren Serengil, geçtiğimiz gün apar topar hastaneye kaldırıldı. Geçirdiği mide ameliyatından dolayı hızla kilo kaybeden ve 46 kiloya kadar düşen Serengil, sevenlerinde kendisi için dua etmelerini istemişti.

Seren Serengil’in hızla kilo kaybetmesinin nedeni merak edilirken, ünlü ismin doktoru Op. Dr. Ersin Aksu merak edilenleri açıkladı.

Op. Dr. Ersin Aksu, Serengil'in hastalığıyla ilgili, "Gastrik bypass operasyonlarında "Dumping Sendromu" dediğimiz bir sendrom var. Bu genelde yediğimiz gıdanın ince bağırsağı hızlı geçişi sonrası halsizlik, baş dönmesi bazen de çarpıntı gibi bir takım olumsuzluklar olabiliyor. Özellikle şekerli gıdaları yediğimizde oluşuyor. Seren Hanım'da böyle bir durum yapıyor, özellikle sabahları. Mide ameliyatının doğasında olan bir şey. Herkeste olacak diye bir kaide yok ama bazen olabiliyor. Geçici bir dönemi oluyor bu semptomun, vücut zaman içerisinde alıştırıyor buna kendini. Bizim de az bir zamanımız kaldı, inşallah bunu geçirdiğimiz zaman rahatlayacağız." dedi.

Editör: TE Bilişim