Türkiye’de online olarak ilk kez festival düzenlenecek, Maltepe Üniversitesi Öğrenci Konseyinin organize edeceği program heyecanla bekleniyor.

Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin KARASAR KampüsFest ile ilgili yaptığı açıklamada “Öğrencilerimle birlikte çalışıyoruz, çalışmalarımızın sonucunda da enlerin ve ilklerin Üniversitesi olarak işaret edilmek bize gurur veriyor. Öğrencilerimiz bu süreçte derslerini, sınavlarını ve dostluklarını online ortamda yürütüyor. Biz de her yıl bu zamanlar final öncesi öğrencilerimizin stres atabilmesi için kendilerine bir Festival sunuyorduk. Şimdi şartlar gereği öğrencilerim ekran başında, ailelerinin yanında streslerini atacak.  Bu Festival aynı zamanda Maltepe Üniversitesinin topluma vereceği bir ‘evde kal’ mesajı olacak. Tekrar bu vesile ile Dünya’nın içinde bulunduğu bu zorlu dönemden en az hasarla sıyrılmayı diliyorum, bütün sağlık çalışanlarımıza ve toplum sağlığı için yaşamını hassasiyetle sürdüren vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Türkiye’nin en büyük Vakıf Üniversitesi kampüslerinden bir tanesine sahip olan Maltepe Üniversitesi aynı zamanda Türkiye’nin en büyük açıkhava sahnesine sahip. Yıllardır yapılan büyük festivallerle, bahar şenlikleriyle, konserlerle sık sık bu amfiyi dolduran Maltepe Üniversitesi bu kez öğrencilerini ekran başında stres atmasını sağlayacak.

Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Kadir ÇAKIR’da “En zor şartlarda bile çok güçlü bir kurum olarak kalabilmek kolay değil, çok zor bir dönemi başarılı bir şekilde geçirmekteyiz. Festivalde emeği geçen hem de Üniversitemizin aile olabilmesini sağlayan bütün ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bütün öğrenci arkadaşlarım adına projelerimize daima destek veren Sn. Rektörümüz’e ve Mütevelli Heyetimize teşekkür ederim. Toplum sağlığına ve evde kalmaya dikkat çekmek istediğimiz bu etkinlik umarım örnek olur.” şeklinde duygularını ifade etti.

Festival kişisel gelişim programları ve konserlerden oluşmakta. Kişisel gelişim programları Maltepe Üniversitesi Öğrenci Konseyi’nin instagram hesabından, konserler ise Maltepe Üniversitesi’nin ve sanatçıların resmi İnstagram ve YouTube hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.

Festivale katılacak olan sanatçılar heyecanla bekleniyordu. Türkiye’nin ilk Online Üniversite Festivalinin sanatçıları ise Oğuzhan Koç ve Simge Sağın olacak.

11 Mayıs Pazartesi akşamı saat 21.30’da Oğuzhan Koç, 12 Mayıs Salı akşamı saat 21.30’da Simge öğrencileriyle ve sevenleriyle online konserde bir araya gelecek.

Editör: TE Bilişim