Oyuncular Meriç Aral ve Efe Tunçer’in “Teras Noir” adlı YouTube programına konuk olan Bartu Küçükçağlayan, kendisinde diskalkuli (matematiksel öğrenme güçlüğü) olduğunu söyledi.

Küçükçağlayan, “Diskalkuli var bende. Sayılarla ilgili problem yaşıyorum. Dört işlemle hiç aram yok. Küçükken çarpım tablosunu ezberlemiştim ama genelde parmak hesabı yapıyorum. O da bir yere kadar idare ediyor. Özellikle para üstü konusunda inanılmaz geriliyorum. Allah’tan pandemi oldu da para üstü almayı bıraktım” dedi.

YANLIŞ ROLE HAZIRLANMIŞ

Bir de itirafta bulunan ünlü oyuncu, “Muhteşem Yüzyıl” dizisi için seçmelere girdiğini, ancak yanlış role hazırlandığını söyledi ve şunları ekledi:

“Üç sayfa metin geldi bana. Ezberliyorum evde. Gittim başladım oynamaya. Sonra yönetmen durdurdu beni, ‘Biz sizi bu rol için çağırmadık ki’ dedi. Sonra elime başka bir kâğıt verdiler. İki sayfa falan. Dört tane lafım var. Bir yerde yürüyormuş gibi yapıyorum. Basıp gitmedim, yaptım onu da.”

Diskalkuli nedir?

Biyolojik temelli, matematik ve aritmetik ile ilgili öğrenmeyi derinden etkileyen spesifik bir gelişimsel bozukluktur. Çoğu zaman “matematik disleksi” olarak tanımlanır.

Editör: TE Bilişim