ABD'li oyuncu Ashley Judd (52) Kongo Cumhuriyeti'nde ormanda ormanda düşerek bacağını dört yerden kırdı. Beş saat sonra bulunabildi, bambu dalı ve çarşaftan yapılan sedye ile taşındı. Hastaneye ulaşması 55 saat sürdü ama kurtarıldı.

Country şarkıcısı Naomi Judd'un kızı, 52 yaşındaki oyuncu ve Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi Ashley Judd, cüce şempanze olarak da bilinen Bonobo koruma çalışması nedeniyle gittiği Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde bir kaza yaşadı. Judd, ormanda düşerek bacağını dört yerden kırdı ve hastaneye tam 55 saatte ulaşabildi.

Kazayı ve kurtarılmasını Instagram hesabından paylaşan Judd, gazeteci Nicholas Kristof'un canlı yayınında yaşadıklarını anlattı.

Son olarak Berlin Station'da BB Yates karakterine hayat veren oyuncu; karanlıkta düşmüş bir ağaca takıldığını ve bacağını kırdığını, yardımın gelmesini beklerken şoka girdiğini anlattı.

Ashley Judd, yerlilerin kendisini hiçbir profesyonel yardımın ulaşamadığı ıssız ormanda 5 saat sonra bulduğunu açıkladı.

Hareket edemediği için bir bambu dalı ve çarşaftan yapılan sedye ile taşındığını ve hastaneye ulaşmasının 55 saat sürdüğünü belirten oyuncu kurtarma operasyonunda yaşananları ise şöyle anlattı.

"Bu transfer sırasında kilometreler boyunca yardımsever altı yerli beni omzunda taşındı ve motosikletle güvenli bir alana götürdü. Ekipler gelene kadar burada ilk yardım uygulandı. Kongolu dostlar olmasa, iç kanamadan ölebilirdim. Bana bir bebek gibi baktılar"

Güney Afrika'daki bir hastanede ameliyat olan ve tedavisi devam eden oyuncu şu anda sağ ayağının topal olduğunu ve 10 gün boyunca cihazda kalacağını söyledi.

Judd, "Bu sinirin iyileşmesi biraz zaman alacak. Ve yoğun bir fizik tedavi olacak. Tabii ki tekrar yürüyeceğim çünkü kararlıyım ve modern bilime inanıyorum ve ayrıca mucizelere de inanıyorum. Önümde bir yolculuk var" dedi.

Editör: TE Bilişim