Levent bu durumu 'Ben neden TT oldum. Yangını ben söndürmedim. Fazladan bir övgü rüzgarı ile karşı karşıyayım" diye karşıladı.

AHBAP kurucusu sanatçı Haluk Levent, tedavi parasını Manavgat yangınında kaybeden kanser hastası Cemile Öner için Twitter'dan çağrı yaptı. 'Cemile teyze' için sosyal medya üzerinden yardım çağrıları yapılırken, bir destek de Ahbap kurucusu sanatçı Haluk Levent'ten geldi.

Haydi annemize gidelim!

Haluk Levent, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangında tedavi için biriktirdiği parasını kaybeden 60 yaşındaki kanser hastası Cemile Öner için yardım çağrısında bulundu. Levent, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Haydi annemize gidelim!" dedi.

Sussam kibrime yenileceğim

Haluk Levent yardım çağrıları ve bulduğu çözümlerle Twitter'da Trend Topic (TT) oldu. Levent, bu durum karşısında şu sözleri sarf etti:

"Ben neden TT oldum ki? Bu orman yangınlarını söndürmede bir gram payım yok. 9 ailenin hayatına dokunabildik sadece. Ayrıca yangın bölgelerinde AFAD koordinatörlüğünde çalışmalar yapıyoruz. Hepsi bu. Fazladan bir övgü rüzgarı ile karşı karşıyayım. Sussam kibrime yenileceğim."

Kapının hemen bitişiğindeki yastığın içinde 15 bin liram var

Manavgat'taki yangın sırasında kapısını kırarak evine girmeye çalışan Öner, başarılı olamayınca "Kapının hemen bitişiğindeki yastığın içinde 15 bin liram var. İneğimi satmıştım. Kanser hastasıyım, tedavimi olacağım" diyerek, gözyaşları içinde orman söndürme işçilerinden yardım istedi.

Komşuları evden uzaklaştırmak için zor ikna etti

Komşularının ve ekiplerin güçlükle ikna ettiği kadın, yanan evden uzaklaştırıldı.Yangını ağıtlar yakarak izleyen Cemile Öner, 30 yıl önce eşi Hasan Öner'i kaybettiğini söyledi.

Cemile Teyze: Dişimden, tırnağımdan artırarak her şeyi yaptım

İki çocuğuyla ayakta durmaya çalıştığını aktaran Öner, şöyle konuştu:

"Yıllarca hayvancılık yaptım. Eşimin sigortasını tamamlayarak emekli maaşını almaya başladım. Küçük de olsa bu evi yaptım. Dişimden, tırnağımdan artırarak her şeyi yaptım. Çocuklarımı helal lokmayla büyüttüm. Yaklaşık 5 yıl önce meme kanseri tedavisi görmeye başladım.

Şimdi ne yapacağım? 2 keçimi de kendilerini kurtarsınlar diye iplerini keserek saldım

Antalya'da özel bir hastanede tedavim sürüyordu. Bir ineğim ve 2 küçükbaş hayvanım vardı. Kanser tedavim için ineğimi satmıştım. Yıllardır tek birikimim oydu. İneğimden elde ettiğim 15 bin lirayı yastığın içine koymuştum. Kapıyı zorla açıp, alevlerin arasından paramı kurtarmaya çalıştım ama olmadı. Çok üzgünüm. Şimdi ne yapacağım? 2 keçimi de kendilerini kurtarsınlar diye iplerini keserek saldım. Umarım onlar iyidir."

Haluk Levent Twitter hesabından yangınlarla ilgili tepki dolu paylaşımlar yaptı.

Önce "Üzülme be abim" dedi...

Haluk Levent, Adana'da yangının sıçramasıyla evini kaybeden ve çocuklarıyla sokakta kalan Cumali isimli vatandaş için de "Üzülme be abim. Valilik kampanyası yapar, evi yeniden yaparız" diye paylaşım yaptı.

Sonra müjdeli haberi paylaştı

Levent, "Cumali abimizin evi yanmıştı. Çocuklarıyla ortada kalmıştı. Ahbaplar ona ulaştı. Haftaya valiliğe gidilecek ve izin başvurusu yapılacak. Valilik izninden sonra ev parasını hep beraber bu sayfadan toplayacağız. Ve abimize yeni bir ev yapacağız" ifadeleriyle müjdeli haberi duyurdu.

Editör: TE Bilişim