Yeşim Salkım'a sahne aldığı bir mekânda yüzlerce kişinin önünde küfür eden Murat Övüç, hakkında iddianame düzenledi.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre; Murat Övüç’ün kendisine küfür etmesi üzerine Salkım dava yoluna gitti. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Övüç, “Yeşim Salkım o......u” yönündeki sözleri için “ağız alışkanlığı” savunması yaptı.

Savcılık, Övüç hakkında 3,5 aydan 2,5 yıla kadar hapis istemi ile iddianame düzenledi. Övüç’ün yargılamasına önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanacak. Salkım’ın avukatı Merve Uçanok, “Sanığın yargılama sürecini takip edeceğiz. O ifadeler kadına yönelik artan şiddetin bir parçası” dedi.

YEŞİM SALKIM SAVCIMIZ HAKARETİN CEVABINI VERMİŞ

Yeşim Salkım konu ile ilgili sosyal medya hesabından "30 yıllık meslek hayatımda ilk kez uğradığım bu hakarete cevabını sayın savcımız vermiş umarım bu derece zor günlerden geçen tüm kadınlar adına bu davayı kazanıp sözde kadınların yanında görünen bir kaç kişiye haddini bildirip gerçek yüzlerine ayna olurum insanların hiç bir zaman sözünden dönmeden dimdik durup pek çok yerde verdiğim savaşların hep arkasındayım sahici olmak mesele bu aslında yanımda gibi görünen ve arkamdan kuyumu kazan sizlere söylüyorum hiç bir haklılığımı haber yapmayan cesareti bitik ve insanlığı ölmüş merhamet duygusu sadece bu instagram ve tv de kalanlar bundan böyle adımı anarken yerinizde olsam bir kere daha düşünürüm size zannettiğiniz dünyanızda başarılar selametle" açıklaması yaptı.

Editör: TE Bilişim