Salgınla mücadelede alınan tedbirler kapsamında 6 Eylül tarihi itibariyle konser ve etkinlik alanlarına katılacak kişilerin aşı ya da PCR testi yaptırması zorunlu hale getirildi.

55 yaşındaki sanatçı ise Covid 19 aşısına ve koronavirüs testine karşı olduğunu açıklamıştı.

"Aşıyı da, PCR'ı da reddediyorum. Allah'ın dediği olur. İsteyen aşı olur, istemeyen olmaz, bu insanın tercih hakkıdır. Tüm yasaların kanunların üstündedir. İnsanın kişilik hakları dokunulmazdır."

"Konsere gidenlere PCR testi zulümden başka bir şey değil. Sinemada film izlemek için seyahat için PCR testi yapmak zulümdür..."

"Ben kendi konserime giderken PCR testi olacağım, olmam ki. PCR da aşı da olmayacağım. Çalışmam yasaklanacak mı, çalışamayacak mıyım? Benden uzak durun gerçekten."

Posta gazetesinin haberine göre; gerekirse konserlerini iptal edeceğini de söyleyen Yıldız Tilbe, 6 Eylül itibarıyla uygulanan kararlar sonrası fikir değiştirdi.

Ünlü sanatçının; seyahate çıkmak, sinema/tiyatro/konserlere gitmek için aşı kartı ya da PCR testi istenmeye başlanınca, önceki gün ilk doz koronavirüs aşısını olduğu iddia edildi.

Çıkan haberler üzerine Twitter hesabından açıklama yaparak aşı olduğu iddiasını yalanlayan Tilbe, "Olmadım aşı maşı, olmayacağım" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim