BluTV ve FX’in ortak projesi Alef; Kenan İmirzalıoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan ve Melisa Sözen'in başrollerini paylaştığı kadrosuyla büyük beğeni topladı. Türkiye’de mistik polisiye türünün ilk örneği olan Alef’in yönetmenliğini Emin Alper, senaristliğini Emre Kayış, yapımını ise MAY Prodüksiyon üstleniyor.
Dizinin müziklerini ise dünyaca ünlü Türk müzisyen Mercan Dede yapıyor. Mercan Dede’nin ALEF için hazırladığı parça için diziden görüntülerin yer aldığı bir klip hazırlandı ve NETD’de yayınlandı.

Müziklere ayrıca Spotify, Apple Music, Deezer, Fizy, Muud, Youtube Music ve tüm dijital platformlarından ulaşılabiliyor.

4 ay ALEF’le yatıp kalktık

Film müziklerinin dışarıdan filme değil, filmin içinden dış dünyaya doğru üretilmesi gerektiğini belirten Mercan Dede, ALEF için tam 4 ay aralıksız ve hummalı bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Kemal ve Settar’ın dünyalarından ve temsil ettikleri doğu-batı çatışmasından yola çıktığını ekleyen Mercan Dede, ALEF’in çok katmanlı, sembollerle ve kavramlarla dolu bir dünyası olduğunu belirtti. Kanada’da yaşayan Mercan Dede ve yardımcısı Dexter Crowe, devam eden karantina sürecinde iki ay aynı yerde yaşayarak ALEF’in müzikleri için çalıştı.

Editör: TE Bilişim