Ciltten emilen vücut yağları, cildinizi daha iyi hale getirmek için içeriden çalışır. Farklı yağların farklı kullanımları ve faydaları vardır. İçerdiklerin çeşitli mineraller ve besinler cildi beslemeye ve birçok cilt problemini tedavi etmeye yardımcı olabilir. Vücut yağları, cildi besleyici ve sıkılaştırıcı nitelikleri ile popüler olsalar da, banyo yağları, aromaterapi masaj yağları, saç yağları ve parfümlere alternatif olarak da faydalıdırlar.

İşte kuru cildiniz için harikalar yaratabilecek 8 süper besleyici vücut yağı.

KIRIŞIKLIKLAR İÇİN AVOKADO YAĞI

Neredeyse hepimiz avokadoyu ve vücut için inanılmaz faydalarını duymuşuzdur. Avokado yağı, cilt için son derece besleyicidir. Mineraller ve A, C, D ve E vitaminleri bakımından zengindir. Ayrıca palmitik asit, linoleik, oleik asit ve linolenik asit gibi çeşitli yağ asitleri içerir. Bu yağın antimikrobiyal, antioksidan ve antienflamatuvar özellikleri cildi besler ve anında daha sıkı, esnek ve parlak görünmesini sağlar. Kolajen sentezini artırdığı ve ince çizgileri, kırışıklıkları ve diğer yaşlanma belirtilerini azalttığı da bilinmektedir.

KURU CİLTLER İÇİN AYÇİÇEĞİ YAĞI

Ayçiçeği bitkisinin tohumlarından elde edilen ayçiçek yağı, dünya çapında yemek pişirme ve diğer ticari ürünlerde kullanılmaktadır. Bununla birlikte, ayçiçek yağının cilde birçok faydası vardır. E vitamini, sesamol, oleik asit ve linoleik asit açısından zengindir. Serbest radikallerle savaşan ve cildi gençleştiren antioksidanlara sahiptir. Ayrıca, küçük yaraların ve cilt iltihaplarının tedavisine yardımcı olan antienflamatuar özelliklere sahiptir. Bu yağdaki linoleik asit, cildin doğal bariyerini ve nemini korumasına yardımcı olur. Bu hafif ve süper emici yağ, komedojenik değildir, bu da gözenekleri tıkamayacağı anlamına gelir.

CİLDİ BESLEMEK İÇİN BADEM YAĞI

Badem, diyetinize harika bir katkı olarak kabul edilirken, badem yağı da cilt için harika bir nemlendiricidir. Yüksek düzeyde sağlıklı yağlar, lif, fitokimyasallar, vitaminler ve mineraller ile badem yağının bazı şaşırtıcı sağlık yararları vardır. E vitamini açısından zengindir ve magnezyum, bakır ve fosfor gibi harika bir faydalı mineral kaynağıdır. Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan badem yağı, hafızayı geliştirebilir ve sağlıklı kolesterol seviyelerini koruyabilir. Antioksidan bakımından zengin yağ, cilde kolayca nüfuz eder ve antibakteriyel özelliğe sahiptir. Antiinflamatuar nitelikleri bağışıklığı artırır ve ayrıca serbest radikallerle savaşır. Ayrıca kuru cildi yatıştırır ve nem seviyelerinin korunmasına yardımcı olabilir. Dahası, cilt tonunu bile düzeltebilir ve cildinizi iyileştirebilir.

ESNEK BİR CİLT İÇİN ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağının tüm vücuda birçok faydası vardır. Zeytinyağı, A, D, E ve K vitaminleri açısından zengindir. Ayrıca yüksek düzeyde demir, omega 3, 6, antioksidanlar, vücut ve kalp sağlığı için çok faydalı olan yağ asitleri içerir. Zeytinyağındaki antioksidanlar ve E vitamini cildin esnekliğini arttırır ve cilde genç ve ışıltılı bir görünüm kazandırmak için serbest radikallerle savaşır. Zeytinyağı ayrıca cildi nemlendirmek, tırnakları güçlendirmek, çatlamış topukları yumuşatmak ve ölü deri hücrelerini temizlemek için de harikadır.

KURU CİLTLER İÇİN HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Dünyanın her yerinde, antik çağlardan beri sağlık ve cilt bakımı için Hindistan cevizi yağını kullanılmaktadır. Hindistan cevizi yağı cilt bakımına ek olarak saç uzaması ve beslenmesi için de çok faydalıdır. Antienflamatuar, antibakteriyel ve mantar önleyici özellikleri cildi nemlendirebilir, zararlı bakterileri öldürebilir, küçük yaraların iyileşmesine yardımcı olabilir, iltihabı azaltabilir ve serbest radikallerle savaşabilir. Bu, cildin, hatta cilt tonunun nemlenmesine, cildi aydınlatmaya ve cilt iltihaplarının tedavisine yardımcı olur. Bununla birlikte, Hindistan cevizi yağı gözenekleri tıkayabilir ve yağlı cilde sahip kişiler için uygun değildir.

CİLT BESLENMESİ İÇİN ARGAN YAĞI

Argan yağı, Argan ağacının meyvesinin çekirdeklerinden elde edilir. Çeşitli yağ asitleri ve E vitamini gibi birçok temel besin maddesi içerir. Hafif formülü cilde kolayca nüfuz eder ve cilt için harika bir nemlendirici görevi görür. Argan yağı ayrıca keratin, skualen ve antioksidanlar açısından zengindir ve bu nedenle diğer bazı yağlar gibi gözenekleri tıkamaz. Antioksidanları serbest radikallerle savaşır ve yaraların iyileştirilmesine ve cilt elastikiyetinin iyileştirilmesine yardımcı olabilir. Bu aynı zamanda yaşlanma ve solma izlerinin ve çatlaklar gibi izlerin görünür belirtilerini azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca, bu yağın antienflamatuar bileşikleri kızarıklığı, iltihabı azaltır ve uzun süreli kullanımda sivilceyi azaltmaya da yardımcı olur.

CİLT KORUMASI İÇİN HAVUÇ TOHUMU YAĞI

Havuç tohumu yağı, cilt için birçok kapsamlı faydaya sahiptir. Bu yağ, harika antioksidan, antienflamatuar, antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahipken, havuçta bulunan besin ve vitaminlerden yoksundur. Yüksek nem tutma özelliğine sahiptir. Ayrıca güneş hasarı olan cilde çok faydalıdır. Saç derisini besleyebilir, saçları yumuşatabilir, kırık uçları azaltabilir ve kırılmalarla mücadele edebilir. Ayrıca cildi doğal olarak dengeler, cilt tonunu eşitler, cildi onarır ve yeniler, cildin elastikiyetini ve sıkılığını artırır.

KURU CİLTLER İÇİN JOJOBA YAĞI

Doğal jojoba yağı, maksimum beslenme için cilde derinlemesine nüfuz eder. Jojoba yağının yapısı, vücudumuz tarafından doğal olarak üretilen sebuma çok benzer. Bu, yağın cilde derinlemesine nüfuz etmesine ve içten nemlenmesine yardımcı olur. Cildinizi koruyucu bir bariyerle kapatarak nemi içeri hapseder ve daha uzun süre beslenmesini sağlar. Ayrıca, ciltte birikmeyen ve gözenekleri tıkamayan bir yağdır. Bu antioksidan ve E vitamini açısından zengin yağ, harika yaşlanma karşıtı özelliklere sahiptir ve ayrıca vücutta kolajen üretimini de tetikleyebilir. Yatıştırıcı antibakteriyel formülü aynı zamanda sivilceleri tedavi etmeye ve cildi temiz ve berrak tutmaya yardımcı olur.

Her zaman bir yama testi yapın. Bazı doğal maddeler alerjiye neden olabilir ve her zaman uygulamadan önce elinizde yama testi yapmak, istenmeyen sonuçları önleyecektir.

Editör: TE Bilişim