Sağlık-Sen üyesi sağlık çalışanları, hekimlere yönelik zam düzenlemesinin tüm sağlıkçılara uygulanmasına isteyerek Ankara, Çorum, Kastamonu, Tokat ve Amasya'da iş bıraktı. Sağlıkçılar, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sonuna bırakılan zam düzenlemesinin sadece hekimleri kapsamasına tepkili.

Ankara'da düzenlenen iş bırakma eyleminde sağlık çalışanları, hekimlere yönelik zam düzenlemesinin tüm sağlıkçılara uygulanmasını talep ettiler. 

Ankara dışında Çorum, Kastamonu, Tokat ve Amasya'da yapılan iş bırkama eyleminde sağlıkçılar "ek gösterge düzenlemesinin tüm sağlıkçıları kapsaması" talebinde bulundular. 

Ankara Şehir Hastanesi acil servisi önünde eylem

Ankara'da Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen üyesi sağlık çalışanları, Ankara Şehir Hastanesi acil servisi önünde bir araya gelerek TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sonuna bırakılan zam düzenlemesinin sadece hekimleri kapsamasına tepki gösterdi.

Bolatçı: Zam üzerinden ayrımcılığa karşıyız

Sağlık çalışanları, 'haksızlığa ve ayrımcılığa yeter' yazılı pankart açıp, düzenlenmenin tüm sağlık çalışanlarına yönelik yapılmasını istedi. Sağlık-Sen Ankara 2'Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, sendika üyeleri olarak hekimlere yönelik zam düzenlemesine karşı olmadıklarını belirterek, "Zamma karşı olmamız, sendikal kimliğimizi ve mücadelemizi inkar anlamına gelir. Biz zam üzerinden ayrımcılık yapılmasına karşıyız. Siyaset eliyle, kanun düzeyinde ayrımcılık yapılmasına karşıyız. Hekim harici yüz binlerce sağlık çalışanının üvey evlat görülmesine, yok sayılmasına, emeklerinin hor görülmesine karşıyız. Can kurtarmak için can vermekten çekinmeyen sağlık çalışanlarının fedakarlıklarının, mücadelelerinin, gayretlerinin görmezden gelinmesine karşıyız. Vicdan sahibi herkesi de karşı olmaya, tepki göstermeye davet ediyoruz. Buradan siyasi iradeye sesleniyoruz; Meclis'ten, yüz binlerce sağlık çalışanının üvey evlat olmadığını gösteren kapsamlı ve adil bir zam kararı bekliyoruz. Tersi bir uygulamaya; sessiz kalmamız ya da sineye çekmemiz mümkün değildir. Tersi bir uygulama, sağlık çalışanlarını meslekten soğutacağı gibi, sağlık sistemini de ciddi ölçüde yaralar" dedi.

Perşembe günü eylem tekrarlanacak

Sağlık-Sen olarak perşembe günü de iş bırakacaklarını kaydeden Bolatcı, "Bu vahamete 'dur' demek için bugün olduğu gibi perşembe günü de iş bırakıyoruz. Sadece kendi ilimizde değil, tüm Türkiye’de şubelerimizle, genel merkezlerimizle iş bırakıyoruz. Tüm sağlık çalışanlarını bizlere destek olmaya davet ediyoruz" ifadesini kullandı.

Çorum, Kastamonu, Tokat ve Amasya'da iş bırakıldı

Çorum, Kastamonu, Tokat ve Amasya'da, Türk Sağlık Sen üyesi sağlık çalışanları, maaş zammı talebini vurgulamak amacıyla bir günlük iş bırakma eylemi başlattı.

Çorum Sağlık Müdürlüğü bahçesinde bir araya gelen sendika üyeleri, "ek gösterge düzenlemesinin tüm sağlıkçıları kapsaması" taleplerini dile getirdi. Türk Sağlık Sen Çorum Şube Başkanı Fatih Gök, gazetecilere, sağlık çalışanlarının tamamının ücretlerine zam yapılması için 3 Aralık'ta bir saatlik iş bırakma eylemi yaptıklarını, bugün de gün boyu eylemi sürdüreceklerini söyledi.

Sağlık personelinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında omuz omuza savaş verdiğini, tüm sağlık çalışanları için makul, sürdürülebilir ve kalıcı bir ücret politikası benimsenmesini istediklerini belirten Gök, "Doktorlarımız zammı hak ediyor, yapılsın, itirazımız olamaz. Bizim isteğimiz tüm sağlık çalışanlarının ücretlerinin artırılmasıdır. Çünkü sağlık çalışanlarımızın tamamı ekonomik sıkıntı yaşamaktadır." dedi.

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde açıklama

Türk Sağlık Sen Kastamonu Şubesi üyeleri de Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı

Şube Başkanı Cengiz Büyükkapucu, yaptığı açıklamada, tüm sağlık çalışanlarının beklentisinin makul, sürdürülebilir ve kalıcı bir ücret politikasının benimsenmesi olduğunu aktardı.

Sağlık personelinin salgın döneminde canla başla çalıştığını ifade eden Büyükkapucu, "Sağlık hizmetleri bir ekip işi olduğuna göre bu ekibin her bir çalışanı; hizmetlisinden profesörüne kadar hepsi değerlidir. Biz de çalışanlara bir bütün olarak bakarız. Ne ayrımcılığı kabul ederiz ne de ekonomik kayıplarımızın görmezden gelinmesine razı oluruz." diye konuştu.

Tokat Devlet Hastanesi acil servisi önünde açıklama

Tokat Devlet Hastanesi acil servisi önünde açıklama yapan Türk Sağlık Sen Tokat Şube Başkanı Mahmut Demir, "Pandemide omuz omuza cephede savaş veren kahramanlar, 
tüm zorluklara rağmen hiç yılmadan devletine ve milletine hizmet eden cefakarlar, kısacası cefanın taliplileri sağlık çalışanlarımızın tamamıdır, ayrı gayrı olmaz." ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarının bir bütün olduğunu anlatan Demir, ayrımcılığı kabul etmediklerini vurguladı.

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde açıklama

Sendikanın Amasya Şubesi üyeleri de Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Şemsettin Dümen, sağlık emekçilerinin haklarını savunmak için mücadele verdiklerini dile getirdi.

Ayrıca, sendika üyelerince Taşova, Suluova ve Merzifon ilçelerinde de basın açıklamaları yapıldı.

Editör: TE Bilişim