Pahalılıktan yakınan vatandaşlar aynı zamanda borç içerisinde olduklarını anlattı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Samsun'un Havza ilçesindeydi. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Akşener'e besicilik yaptığını söyleyen bir kişi “Mal bakıyoruz, satmaya yer yok. Ayçiçeği teslim ettik, fiyat açıklanmadı. Ben bıktım. Battık başkanım. 1 çuval yem 200 lira. Bir kilo arpa, 2,5 milyar (2500 TL), bizim buğdayımız 2.300 lira. Böyle bir adalet böyle bir kanun var mı Başkanım? Şu anda hiç borcu olmayanın, bir, iki trilyon (milyon) lira borcu var” sözleriyle sitem etti.

EĞİTİM SİSTEMİMİZ DE TİCARETHANEYE DÖNÜŞMÜŞ

Üç çocuğu olduğunu ve eğitim masraflarını karşılamakta zorlandığını belirten bir vatandaş ise şöyle konuştu:

"Bir servis parası, 3 kilometre 300 lira olmuş. Ben işsizim. 35 yaşındayım yaştan dolayı almıyorlar. Hamallığa gidiyoruz, şuraya buraya gidiyoruz. Huzurumuz yok. Öğretmenler de oradan ayrı bir set kitabı istiyor. Bir set kitabı en az 100 liradan başlıyor. Benim üç çocuğum var. Ders başı hesaplarsanız, 2 bin lirayı geçiyor. Eğitim sistemimiz de ticarethaneye dönmüş. Benim derdim şu an eğitim. Çocuklarımın hiçbirinin geleceği yok. Örnek veriyorum, ek kaynak olarak gösteriyorlar bunu. Kaynak da, bu sınıfta 30 kişi var, 25 kişi fakir 5’si zengin. 5 tanesi alıyor, 25 tanesi bakıyor. O zaman MEB kitap dağıtmasın, kaynak kitabı dağıtsın.”

Bir başka vatandaş da, "Geçen sene 2,5 milyara (2500 TL) aldığım gübreyi bu sene 5 milyara (5.000 TL) alıyoruz. Köylü şimdi alıyor veresiye, bu ay da satıyor veriyor veresiyeyi. Yeniden bir daha. Nasıl geçinecek?" dedi.

BİZ PADİŞAH SEÇMEDİK, CUMHURBAŞKANI SEÇTİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vatandaşlara verdiği sözü tutmadığını kaydeden bir kişi ise "Biz padişah seçmedik. Biz Türkiye Cumhuriyeti’ne Cumhurbaşkanı seçtik. Bize verdiği vaatleri, sözleri tutmadı. Bizi kurtar. Krediler büktü belimizi, büktü" diye konuştu.

Vatandaşla sohbet eden Akşener, meydanda toplanan vatandaşa da seslendi. Akşener, şunları söyledi:

“Esnafı seçme nedenim, esnafın müşterisi velinimetidir. Siyasetçi için de seçmen velinimet olmalıdır. Eğer, biz bunu birlikte, ki ben inanıyorum başaracağız… Önceliği sizin olduğu, sizin konuşulduğunuz, sizin dertlerinizin çözümleri üzerinden rekabet edilen bir Türkiye’yi, birlikte el ele ‘seçmen velinimettir’ diye inşa edeceğiz. Onun için yollardayım. Onun için bu yollarda yürümeye devam edeceğim.”

Akşener, Havza ilçesinin ardından Vezirköprü'ye geçerek burada Barış Pınarı Harekatı Gazisi Sinan Bayırlı'yı ziyaret etti.

Editör: TE Bilişim