Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Karaduman, 2021-2022 eğitim öğretim yılının uzun bir aradan sonra başladığını belirterek, son bir yılda özellikle eğitim alanında çok ciddi kayıplar verildiğini dile getirdi.

KOCA'NIN PCR AÇIKLAMALARINDA BÜYÜK BİR ÇARPIKLIK SÖZ KONUSU

Koronavirüs (Kovid-19) sürecinin başında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, "Semptom göstermeyenlerin PCR testi yaptırmasına gerek yoktur" açıklaması yaptığını hatırlatan Karaduman, "Bugün ne yazık ki bu sözü söyleyenlerin milyonlarca sağlıklı insanı haftada 2 ya da 3 defa PCR testine zorunlu tuttuklarının da büyük bir çarpıklık olarak ortada durduğunu ifade etmek isterim." dedi.

HAKSIZ VE HUKUKSUZ BİR UYGULAMA

Zorunlu PCR testinin, haksız ve hukuksuz bir uygulama olduğunu savunan Karaduman, "Bu uygulama eğitimden ulaşıma birçok alanda büyük bir kaosa sebebiyet doğurmaktadır." değerlendirmesinde bulundu. Karaduman, zorunlu PCR testi uygulamasının bir an önce sonlandırılması gerektiğini kaydetti.

Tarımın, Türkiye için hayati bir mesele olduğunu vurgulayan Karaduman, tarımda dışa bağımlı olmanın Türkiye açısından kabul edilemez olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilişim