Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT), personel alımı son zamanların en çok merak edilen konuları arasında yer alırken bilindiği gibi 55 bin kişilik kadro ihdası yapıldı ve 55 bin personel alımı beklendiği ifade edildi. PTT’den gelecek haberi vatandaşlar dört gözle beklerken koronavirüsle beraber ortaya çıkan pandemi süreci boyunca PTT personel alımlarına ara verildiği aktarıldı.

SEÇİMLERDEN ÖNCE ALIM OLACAK

PTT tarafından gelen son habere göre postacı, şoför ve güvenlik görevlisi ile temizlik personel alımı yapılacağı belirtildi ve özel şartların olduğu da aktarıldı.

PTT personel alımlarının Türkiye genel seçimlerinden önce yapılacağı paylaşıldı ve PTT, kargo teslim problemlerini gidermek adına personel ve postacı alımı yapılacağı da aktarıldı. Konu ile ilgili olarak söz konusu personel alımlarının seçimden önce yapılacağı aktarıldı.

POSTACI ALIMI İÇİN;

PTT’de postacı unvanı ile çalışmak isteyen adaylarda aranan genel şartlar ise şöyle aktarıldı:

– Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli aylığı almıyor olmaları,

– 6 aydan fazla hapis yatmamış olmaları,

– Erkek adaylar ile ilgili askerlik durum belgesi talep ediliyor.

Güvenlik görevlisi alımı için adayların özel güvenlik görevlisi sertifikasına sahip olmaları ile beraber KPSS puanlarının 65 üzerinde olması gerekir.

BAŞVURU AYRINTILARI

Kişiler gerekli şartları taşıdığı takdirde kurumların uygulayacağı sınav veya mülakatlara katılım sağlayarak, başarı sağlanması halinde belli bir kadroda işe alınacaklar. Söz konusu ilan yayımlandığında PTT’nin sitesi üzerinden yayımlanacak olan başvuru kılavuzunda belirtilen adımlar izlenecek.

PTT personel alımlarına katılmak isteyenler PTT’nin kendi web sitesi üzerinden iş başvuru formunu doldurabilirler. Formu dolduran kişiler mülakatın ardından sözlü ve yazılı sınava tabi tutulabilir ve sınavların sonuçları göz önünde bulundurularak iş başvuruları onaylanabilir.

GENEL ŞARTLAR

Konu ile ilgili olarak PTT personel alımı genel şartları ise şöyle aktarıldı:

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT’nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) On sekiz yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olmak.

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm olmamak.

f) Engelli personel çalıştırılmasına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

g) Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

ğ) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim şartını haiz olmak.

h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.

Editör: Emel Kılıç