Son videosu için bir günlüğüne ana okulu öğretmeni olan Orkun Işıtmak'ın çocuklara yönelik söz ve davranışları tepkilere neden oldu.

Işıtmak, tepkiler sonrası yaptığı açıklamada ailelerden yazılı izin alındığını ve videonun "pedagoglar tarafından onaylandığını" söyledi.

Orkun Işıtmak'ın "İnşallah ısırılmam tetanoz aşımı da yaptırdım" sözleri, çocukların tuvaletteyken bile videoya alınması ve Squid Game dizisine yapılan göndermeler, eleştiri oklarının ünlü Youtuber'a çevrilmesine neden oldu.

AÇIKLAMA YAPTI

Gelen tepkiler sonrası yazılı açıklama yapan Işıtmak ise videonun altına şu notu düştü:

"Video özelinde bazı Instagram hesapları bot hesaplarla Twitter üzerinden bu video hakkında saldırı başlatmışlar. Öncelikle video çekimi öncesi okuldan ve tüm çocukların ailelerinden yazılı izin alındı. Her zaman çocuklarımız dahil herkese iyi örnek olmaya çalıştım. 2 tane akılsız Instagram hesabının takipçilerine 'SALDIRIIN' demesiyle bu durum değişmeyecek.

Bu şahısların paylaşımları sonrasında videoyu farklı farklı öğretmenlere, avukatlara, psikologlara, psikiyatr ve pedegoglara gösterdik, hiçbiri bir problem göremedi. AyrıcaTwitter'da yoğun bir şekilde paylaşılan Youtube Shorts videosu, Squid Game özelinde yapılan bir uyarlamadan ibarettir. Videonun tamamı değildir.

Toplumu haksız yere galeyana getirdikleri, beni ve anaokulunu kapattırmakla tehdit ettikleri, hakkımda sosyal medyada 'karalama' kampanyası başlattıkları için bu troll grup hakkında tek tek suç duyurusunda bulunduk. Peşlerini bırakmayacağımdan emin olabilirsiniz. Videoyu izlemeden yorum yapmayın, kimsenin de hakkını yemeyin!"

YAYINDAN KALDIRILDI

Ancak Işıtmak ürettiği içeriği savunsa da gelen tepkiler üzerine video yayından kaldırıldı. Bugün Işıtmak'ın videosunu izlemek için Youtube kanalına girenler, "Bu video kullanılamıyor" uyarısıyla karşılaştı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Basın Açıklaması’ başlığı ile yaptığı duyuruda konu ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şu şekilde:

“Ümraniye İlçemizde faaliyet gösteren özel bir anaokulunda bir youtuber tarafından ilgili kurumlardan izin alınmadan gerçekleştirilen "Bir Günlük Anaokulu Öğretmeni Oldum" isimli video görüntünün çekilmesi ve sosyal medyada yayınlanması ile ilgili olarak 03.11.2021 tarihinde inceleme/soruşturma işlemi başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Editör: TE Bilişim